oaf logo

Hlavní pódium ovládnou Skunk Anansie v pátek večer s energickým rockem míchaným s hloubavými funky rytmy, ostrými texty, metalovými a punkovými riffy i křehkými baladami. Tuto londýnskou kapelu, která odjakživa boří hudební hranice, tvoří zpěvačka Skin (Deborah Dyer), Cass (Richard Lewis), Ace (Martin Kent) a Mark Richardson.

BT Press Pic 1 (jpeg high)

Skunk Anansie pravidelně vyprodávají během několika minut svá domácí i zahraniční turné. Vy máte s trochou štěstí šanci je vidět za 390,-Kč. Z limitované edice vstupenek na Open Air Festival za tuto cenu už zbývá jen pár desítek kusů. Jakmile budou doprodány, tak se cena zvýší do konce března na 600,- Kč. Cena za VIP vstupenky zůstává beze změn 1000,- Kč.

„Úžasné je, že Skunk Anansie sami projevili zájem vystoupit na letošním Open Air Festivalu. Je to mimo jiné tím, že jsou zastupovaní stejnou agenturou jako Interpol, kteří u nás vystoupili v roce 2011 a byli velmi spokojeni se zázemím i s festivalovou atmosférou,“ říká Milena Palečková z agentury 10:15 Entertainment.

V roce 2012 vydali Skunk Anansie zatím poslední – páté studiové album s názvem Black Traffic, na kterém spolupracovali se světoznámým producentem Chrisem Sheldonem (Foo Fighters, Biffy Clyro), a které si získalo přízeň nejen fanoušků, ale i hudebních kritiků.

Skunk Anansie se momentálně chystají nahrát své vůbec první akustické album, a to na koncertě v londýnské The Cadogen Hall, na kterém je výjimečně na živo doprovodí smyčcové nástroje . Album by mělo vyjít v srpnu tohoto roku; uvidíme, jestli to bude před nebo po jejich vystoupení v Panenském Týnci. Více informací najdete níže a na www.skunkanansie.net.

„Souběžně se zajišťováním dramaturgie pracujeme samozřejmě i na přípravě bohatého doprovodného programu a na vyladění služeb pro naše návštěvníky,“ říká Marie Marková, manažerka festivalu a dodává: „Letos se chceme mimojiné zaměřit na zkvalitnění infrastruktury areálu. Oslovili jsme i naše fanoušky na facebooku, kteří mají spoustu kreativních, ale i praktických nápadů. Určitě je zvážíme všechny.“

Diskografie:
Před pauzou vydali Skunk Anansie multiplatinová alba Paranoid And Sunburnt (1995), Stoosh (1996) a Post Orgasmic Chill (1999). V těchto třech studi [Zadejte citát z dokumentu nebo souhrn zajímavého bodu. Textové pole lze umístit kdekoli v dokumentu. Formátování textového pole citátu z vlastního textu lze změnit pomocí karty Nástroje kreslení.]
ových albech ukázali svou univerzálnost a rozsah; oscilovali mezi politicky nabitým metal thrashem, hořkosladkým, jemným popem, dubem, hip hopem, africkými i evropskými vlivy. Mezi hity se zařadily singly ‚Brazen (Weep)‘, ‚Hedonism (Just Because You Feel Good)‘, ‚Weak‘ a ‘Secretly’.
Po znovusjednocení vydali v roce 2009 sbírku největších hitů Smashes And Trashes, v roce 2010 album Wonderlustre a zatím poslední páté studiové album přišlo na svět v roce 2012 pod názvem Black Traffic.

Historie:
Kapela vznikla v roce 1994, když se Skin (která se vzdala kariéry návrhářky interiérů, aby mohla psát písně) potkala s Cassem a Acem na indie scéně severního Londýna. Ke jménu Skunk Anansie je inspirovaly západoafrické lidové pověsti o postavě Anansi – pavoučím muži. Debutovali v londýnském klubu Splash a během následujících dvanácti měsíců byli čtenáři časopisu Kerrang! zvoleni talentem roku.

Skunk Anansie odjezdili světová turné s takovými hvězdami, jako jsou U2, Aerosmith, Lenny Kravitz, a Rammstein, a v roce 1999 se stali headlinery slavného Glastonbury Festivalu. O dva roky později ale kapela oznámila, že se každý vydává svou vlastní cestou. “Vyhořeli jsme, protože jsme prostě pracovali moc tvrdě,” vysvětluje Skin. “Bez přestávky jsme buď byli na turné, nebo jsme nahrávali. Chemie a duše se tak nějak vytratily.”

Po rozpadu se Skin vydala na sólovou dráhu a v roce 2003 vydala minimalistické a melancholicky laděné album Fleshwounds, ze kterého vzešly dva hitové singly ‘Trashed’ a ‘Faithfulness’. V roce 2006 následovalo výbušnější Fake Chemical State. “Tohle album bylo šťastnější, pozitivně nabité,” vysvětluje Skin. “To už jsem byla na cestě zpět ke Skunk Anansie, sama k sobě.”

Ace mezi tím pod jménem Ace Sounds vydal v roce 2003 vlastní sólové album Still Hungry, na kterém spolupracovaly Shingai Shoniwa z The Noisettes a Skye z kapely Morcheeba. Později se stal členem kapely Inner Mantra. Cass si v roce 2002 zahrál na albu Scars Garyho Moora a také se objevil na sólovém debutu Skin. Ve stejném roce se Mark přidal ke kapele Feeder (potom co zemřel jejich původní bubeník Jon Lee) a s nimi zůstal až do znovusjednocení Skunk Anansie.

Úspěšné fungování Skunk Anansie po osmileté pauze znovu nastartovali v roce 2009 dvojkoncertem na půdě jejich domácího klubu London Water Rats. Vystoupení byla vyprodaná do pěti minut. Později ve stejném roce vydali sbírku největších hitů Smashes And Trashes a vyrazili na vyprodané evropské turné. Povzbuzeni úspěchem turné, vydali v září 2010 své čtvrté studiové album Wonderlustre. Výsledný set, který obsahuje singly ‚My Ugly Boy‘ a pomalý ‚My Love Will Fall‘, kombinuje jejich pověstné rockové rify, klasický funk, frenetické bubny a jemné vokály s ještě větší jistotou a vyspělostí než kdy dřív.

V roce 2011 kapela opět kompletně vyprodala evropské turné, objevila se na několika letních festivalech včetně festivalů Download a Pukklepop a získala řadu zahraničních cen.

V roce 2012 vydali Skunk Anansie zatím poslední – páté studiové album s názvem Black Traffic, na kterém spolupracovali se světoznámým producentem Chrisem Sheldonem (Foo Fighters, Biffy Clyro), a které si získalo přízeň nejen fanoušků, ale i hudebních kritiků.

Skunk_Anansie_itubes_red (2)