_DSC0671Počínající chřipka způsobená tuhou zimou mi nezabránila navštívit 5. ročník Studentfestu, který pro mě byl premiérou. Hned na první štaci (v klubu Vagón) jsem se trochu orosila. Horečka v tuhle chvíli hrála druhé housle, protože stopadesát kaček za vstup na akci, co má v názvu chudobu, je trochu moc. Nebudu se ale přetvařovat, když dodám, že pár následujících hodin mi za tu investici opravdu stálo!
DSC_0152Široká nabídka hudebních stylů přilákala jak náročnější posluchače, tak lidi, kteří se přišli „prostě“ pobavit. Na každém kroku jsem narážela do známých tváří mých přátel, nejen studentů. Ráda bych vzdala hold organizátorům za báječný výběr polohy jednotlivých „stage“. Když člověk dostane chuť na trochu jinou hudbu, jen se od-vlní o pár kroků dál. Ale příjemný prostředí dělá svoje. I když všechny kapely které jsem chtěla vidět perfektně navazovaly, tak jsem doplatila na svoji výřečnost: zdržela jsem se při seznamování se s kapelou, potkala jsem spolužačku, která mě úspěšně nalákala na další (tentokrát snad již skutečně) jarní festival Majáles. A při odchodu z Popocafepetlu jsem se bohužel dozvěděla, že má další cesta je cíleprázdná, protože kapela První Hoře byla nucena zrušit svůj koncert. Pohotoví pořadatelé však První Hoře nahradili jinou kapelou.
_DSC0538Přiznávám, že jsem velký milovník hudby a to samozřejmě nejde bez živých koncertů. Ať si říká kdo chce, co chce, být svědkem hvězd světového formátu, být hlavou v několika tisícovym davu může být nezapomenutelný zážitek. Rozhodně se to ale nemůže rovnat tomu, když stojíš metr od svých oblíbených umělců, kteří jsou navíc studenti jako Ty. Můžeš s nimi jít pak na pivo, nebo můžeš začít hrát v jejich kapele, a nebo se s nimi můžeš domluvit, že se uvidíte na nějakém dalším koncertu, který odezní v rámci Majálesu.
Tereza Langrová

DSC_0216