vystava_majalesPraha 3. 4. 2013 U příležitosti 60. výročí Vysoké školy ekonomické se v prostorách atria Rajské budovy na Žižkově uskuteční výstava mapující historii Majálesu. Výstava s podtitule „Šéfujeme Praze“ bude probíhat od 15. 4. do 24. 4. a bude rozdělena do tří tematických částí. Součástí výstavy bude i vernisáž s doprovodným programem. K výstavě promluví rektor VŠE, majálesoví pamětníci, úspěšní absolventi VŠE ale i současný kandidát na krále Majálesu za Vysokou školu ekonomickou Jan VŠEmožný.

Cílem výstavy je přiblížit studentům, jak vypadal Majáles a oslavy studentstva ve svých začátcích v polovině padesátých let a co se s ním stalo v následujících letech. Představení novodobého Majálesu, do kterého se již třetím rokem úspěšně zapojují studenti VŠE se svým projektem VŠE na Majáles, je druhou částí výstavy. „Chceme ve studentech probudit sounáležitost s univerzitou a ukázat jim, že jde především o to si studentská léta užít a něco za sebou zanechat svým nástupcům,“ říká člen organizačního týmu VŠE na Majáles Štěpán Krpata. Jedním z prvků výstavy bude i multimediální umělecká instalace, kde se budou promítat jak dobové záběry, tak videa ze současnosti.

Pro rok 2013 nese VŠE heslo „Šéfujeme Praze“ a proto se třetí část výstavy zaměří na úspěšné šéfy z VŠE. Bude možnost nahlédnout do soukromých archivů těchto osobností a udělat si tak představu, jak šel čas s VŠE. Přímo na vernisáži bude možnost se s některými šéfy potkat osobně. Jedním z potenciálních Šéfů je i kandidát na krále majálesu Jan VŠEmožný, který zde představí svůj program a poodhalí i něco ze zákulisí příprav.

Vernisáž se uskuteční 15. 4. 2013 od 19:30 v atriu Rajské budovy. Těšit se můžete na krátké povídání pamětníků, slovo rektora VŠE Richarda Hindlse, představení Šéfů a další doprovodný program s překvapením. Po celou dobu výstavy bude k dispozici informační stánek VŠE na Majáles, kde bude možnost informovat se o projektu, o festivalu nebo si zdarma vyzvednout Zpravodaj a dozvědět se více o výstavě i ostatních doprovodných aktivitách letošního Majálesu.

 

Kontakt:

Zuzana Vítková

zvitkova@gmail.com

+420 731 267 416