Majáles 2013 shadowVe středu 24. dubna ožije Dolní oblast Vítkovice největším studentským svátkem roku – Majálesem Ostrava 2013. Hudební festival zorganizovaný Stavovskou unií studentů Ostrava, za podpory VŠB-TUO, Ostravské univerzity, statutárního města Ostravy a České studentské unie, bude odkazovat na probíhající projekt sbližování ostravských univerzit, nabídne návštěvníkům čtyři hudební scény, zajímavé doprovodné akce i moderní mobilní aplikaci.
Majáles Ostrava 2013 představuje již druhý ročník společného hudebního festivalu studentů Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava a Ostravské univerzity v Ostravě. Oproti minulým ročníkům se poprvé bude konat v Dolní oblasti Vítkovice, kde se 24. dubna také uskuteční hlavní majálesový den. „O místu konání rozhodlo veřejné internetové hlasování, které proběhlo letos v lednu a do kterého se zapojilo přes čtyři tisíce lidí, z nichž více než 65 procent bylo právě pro vítkovické prostory,“ vysvětluje hlavní organizátorka Majálesu Ostrava 2013 Jaroslava Kořená.
Tématem letošního ročníku je projekt sbližování ostravských univerzit, na který odkazuje motto: Jdeme do toho spolu!!! Toto téma se bude prolínat i celým doprovodným programem letošního Majálesu, který byl odstartován již 3. dubna. Program je pestrý a kvalitní. Vyvrcholením tohoto doprovodného programu je 24. dubna majálesový průvod masek, který vyjde od Nové radnice přes centrum Ostravy, OC Forum Nová Karolina až do Dolní oblasti Vítkovice.
Kvalitní hudební zážitek a pestrou škálu stylů a žánrů budou zajišťovat čtyři hudební scény, na kterých vystoupí například skupiny Mandrage, PARA, Pub Animals, Toxique, J.A.R. či Vypsaná fiXa. Objeví se také vítěz soutěže studentských kapel University Band Contest 2013 – skupina Ajdontker, která bude mít příležitost vystoupit jako předskokan majálesu v OC Forum Nová Karolina 17. dubna od 17.00 hodin na podiu pod hlavním schodištěm. „Letošní novinkou bude čistě studentská scéna financovaná z grantu Nadace O2, na které budou vedle hudebních vystoupení realizovány také další studentské umělecké projekty. Studentská stage má nabídnout mladým začínajícím umělcům možnost prezentovat se před několika tisíci lidmi a zároveň neocenitelnou zkušenost,“ říká Gabriela Kožušníková, dramaturgyně akce, a dodává, že pro milovníky moderních technologií bude připravena další novinka v podobě mobilní aplikace, která bude návštěvníkům nabízet aktuální informace, průběžné novinky či přesnou mapu areálu.
V den Majálesu zaplní areál také další doprovodné akce. Chybět nebude studentské městečko prezentující studentské organizace, které působí na ostravských univerzitách, a další novinky v podobě soutěže v kreslení graffiti s majálesovou tematikou Graffiti battle a netradičně pojatá taneční zábava Silent disco. Studentské Rádio Kolej bude mít připravenu odpočinkovou Chill-out zónu, návštěvníci se mohou těšit také na barmanskou show, oblíbené majálesové svatby a další zpestření. „Pro zpestření celkové nabídky Majálesu připravilo naše obchodní a zábavní centrum – jakožto jeden z generálních partnerů Majálesu – pro účastníky akce vouchery se slevovými kupony 1 + 1 na široký sortiment občerstvení či zvýhodněné nákupy. Vouchery jsou již distribuovány prostřednictvím hostesek na všech doprovodných akcích Majálesu a budou rozdávány i v samotný den Majálesu 24. dubna v Dolní Oblasti Vítkovice,“ vysvětluje manažer OC Forum Nová Karolina Martin Kubík. Program majálesu podrobně na http://majales.osu.cz/web/program/. Všichni jsou srdečně zváni!

Stavovská unie studentů Ostrava je nezisková organizace tvořená aktivními studenty Ostravské univerzity v Ostravě a Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Během akademického roku organizuje skoro desítku akcí pro studenty a podílí se na aktivitách univerzit. Její největší akcí je Majáles Ostrava.

Miroslava Janišová
Propagace a PR Majáles Ostrava 2013
Stavovská unie studentů Ostrava
Ee-mail: mia.janis@gmail.com
Tel.: +420 723 180 720

www.susostrava.cz
www.majalesostrava.cz