Třídenní maraton hudby, sportu, tance, atrakcí a dobrého jídla a pití vypukne v pátek 21. června již ráno v městském parku, kde budou pro děti připraveny dopravní hry. Od 8 do 12 hodin mohou v městském parku využít možnost zapůjčení kol a odrážedel.

Pro děti také budou připraveni vodní záchranáři, kteří na Kobylím rybníce potěší velké i ty nejmenší v pátečním odpoledni.

Na náměstí Míru začne program od 13 hodin a návštěvníci se mohou těšit na vystoupení žáků mateřských s názvem Narozeninová party, kdy děti budou svými vystoupeními přát  městu k výročí. Tradiční Mezinárodní večerní běh Bruntálem bude zahájen v 19 hodin a po celé odpoledne na náměstí hrají rockové kapely, nenechte si ujít K2 Eagleheart. Hlavní hvězdou pátečního večera bude skupina Turbo, její koncert začíná  po 21. hodině.

V odpoledních hodinách bude položen základní kámen nového parku Pod Baštou a zasazeny stromy přátelství našich partnerských měst.

V podvečer nebude v městském divadle chybět tradiční přehlídka Tanec je život – 7. ročník představení Taneční školy Dambra a jejich hostů.

Páteční program zakončíme nevšední podívanou – Laser show  na Kobylím rybníce.

Sobota patří tradičně multižánrovému vystoupení na dvou pódiích na náměstí, v zámeckých zahradách a na komorní scéně na salle terreně. Slavnostní zahájení Dnů města bude za účasti CK Dělostřelců Bruntál a městské gardy Klubu vojenské historie z Nového Jičína. Dopolední program bude tradičně věnován seniorům. Vedle městské dechové hudby a mažoretek se mohou těšit na vystoupení sboru Bal Canto z polských Gaszowicz.

Dopoledne budou zámecké zahrady patřit dětem, od 14 hodin se stanou vojenským táborem. Na salle terreně budou k vidění ukázky šermířů, tanečníků, kejklířů a fakírů na dvoře Ferdinanda III. v programu s názvem Vivat Rex až do 20 hodin.

Odpolední blok na náměstí  zahájí ve 13 hodin soulová kapela Swarm Unit,  v 15 hodin přiláká diváky kapela Buty. Po nich zahraje  Michal Šeps s kapelou Zimmer Frei for Almighty.  Od 18 hodin se můžeme těšit na křest knihy Pradědovy pověsti.  Večerní blok odstartuje v 18:15 hodin čtveřice členů kapely AIRFARE (USA/CZ), které na podiu vystřídá Gabriela Gunčíková s kapelou.  Posledním sobotním koncertem bude Rock n´ roll band Marcela Woodmana. V doprovodném programu vystoupí domácí tanečníci školy Stonožka.

Sobotní večer zakončí velká diskotéka.

Nedělní dopoledne bude na náměstí k vidění technika Hasičů města Bruntál a Policie ČR, která už tradičně vyznamená ocení nejlepší policisty okresu a předvede atraktivní ukázky činnosti a technických prostředků.

Obě pódia budou patřit od 11:30 do 13 hodin souborům z našeho partnerského města Opole. Vystoupí folklórní soubor písní a tanců Velké Opole  a zpěváci ze Studia piosenky Opole, odpoledne začne další hudební přehlídka.

Salla terrena bude patřit divadelním představením, nejprve v 15 hodin vystoupí s pohádkou O ztracené papučce DS Magnet, v 17 hodin je připraveno představení Vyšetřování ztráty třídní knihy Cimrmanologů ze Světlé Hory.

Pro milovníky chrámové hudby je připraven tradiční koncert na Uhlířském vrchu. V 15 hodin se představí Smíšený pěvecký sbor Bruntál spolu se svými hosty: Smíšeným pěveckým sborem města Vrbno a souborem Bel Canto z Gaszowicz.

Tečkou třídenních slavností na náměstí Míru jistě bude vystoupení bubeníků Jumping Drums, kapel The Again,  Greedy Invalid a domácích The Pant. Závěrečné finále bude patřit vynikající kapele KRYŠTOF, držitelům hudební ceny Anděl 2012 , která jubilejní slavnosti města Bruntálu zakončí.

Loga
Tento projekt pod názvem „Oslavy bez hranic – 800 let města Bruntál“ je spolufinancován
z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj. PŘEKRAČUJEME HRANICE

 

CzechTourism