OTWDne 13.3.2014 se v Jazz clubu Havířov konalo v pořadí 4. základní kolo soutěže kapel Radegast Líheň, které se neslo v duchu Ska punku.

Klub byl poměrně menší velikosti, ale to nebyl problém pro zaplnění desítkami lidmi, kteří si tento večer nenechali ujít a dorazili.

První vystupující kapela Moonside přijela z Veselí nad Moravou. Anglická tvorba jejich hudby by se dala nazvat tvrdší punk-rock.Přesto si určitě našla kapela mezi publikem stálé, nebo nové oblíbence rockové hudby.

Po přestávce se na pódiu sešla nejmladší, ale jak se později ukázalo, nejlepší sestava kapely On The Way z Nové Pláně. S první skladbou Anděl, přišla nečekaná událost.

Kluci nemuseli dlouho vyzývat a na malé místo před pódiem se sešla větší skupinka přítomných, aby kapelu dostatečně podpořila. S dalšími skladbami se přidávali další sedící u stolu. Takovou show určitě porota ještě v žádném z předešlých začátků soutěže nezažila.

Třetí, poslední kapela včerejšího kola Každej Rock Jinak přijela až z Dobříše. Pomalejší punk-rock bohužel nedokázal porotu uchvátit natolik, aby kapela postoupila. Pořadatel tedy po chvíli napětí oznámil jednoznačného vítěze, bruntálskou kapelu On The Way. Nechyběl velký potlesk a vřelé poděkování členů pro všechny, kteří vydrželi v klubu do konce.

Na konec bych ráda dodala, choďte na Radegast Líheň, bavte se, podporujte hudební kapely a navíc můžete Vy sami soutěžit s novinkou Radegast Pas Rockera sbíráním razítek za každé kolo, kterého se účastníte.

Za pět a více razítek máte šanci hrát o 365x pivo Radegast a za největší počet razítek dva lístky na festival Masters of Rock. To rozhodně stojí za to! Pro mě osobně to bylo 3. základní kolo, kterého jsem se účastnila a celý večer předčil mé očekávání. I přes nepříliš velké  prostory klubu nebyl žádný problém a troufám si říct, že určitě nikdo z lidí, kteří si našli čas a cestu na koncert, nelitoval.

Tea Bujáčková & Kristý Jadavanová