Osmý ročník Hradeckého Majálesu přináší řadu novinek. Dočasně se přesouvá z prostředí Šimkových sadů do větších prostor louky za Piletickým potokem a jako historicky první festival v ČR nabídne bezkontaktní platby.

 

Po společné diskusi se zástupci města se Majáles přesouvá o pár desítek metrů dál po ulici Akademika Bedrny na louku za Piletickým potokem. I za “Pileťákem” tak festival stále zůstává v centru města, na Majáles se opět dostane každý návštěvník pohodlně pěšky.
“Protože v loňském roce už byly Šimkovy sady i s prostorem u Aldisu kapacitně na hraně, logicky jsme chtěli pro letošní ročník areál výrazně zvětšit a to s využitím dalších prostor v Šimkových sadech. Ale vzhledem k tomu, že tyto dodatečné prostory jsou nově po rekonstrukci, je tedy nutné dodržet vegetační klid. Není proto možné letos tyto prostory pro festival využít,” vysvětluje organizátor Majálesu Mirek Beránek.

Díky novému a většímu prostoru nabídne letošní Majáles ještě bohatší program na 5 hudebních scénách. Festival tradičně nabízí to nejlepší z české a slovenské hudební scény. Mezi hlavní taháky osmého ročníku Majálesu patří například Tomáš Klus, Chinaski, Horkýže Slíže, Mig21, Mandrage, Monkey Business, Vypsaná fixa a další. Prostor dostanou opět i studentské kapely. Organizátoři i letos chystají plno překvapení, těšit se tak můžete třeba na speciální architektonický design hlavní scény, která z jednotlivých koncertů vystupujících kapel udělá show světových rozměrů a návštěvníkovi připraví jedinečný zážitek.

Tradičně bohatý bude i program doprovodných akcí. Během dubna proběhnou oblíbené akce jako Hradec na bruslích, Florbalová bitva škol, Majáles pro nejmenší a další. Druhým rokem ožije i studentský projekt Hradec Králové – univerzitní město, kde organizátoři dávají prostor hradeckým vysokým školám prezentovat se před veřejností a budoucími uchazeči o studium.

Přesun do nového prostoru není jedinou změnou letošního Hradeckého Majálesu – tištěné vstupenky totiž letos nahradí čipové náramky. Ty budou sloužit nejen jako vstupenky, ale i jako prostředek pro veškeré placení v areálu festivalu. V Hradci Králové tak proběhne historicky vůbec první tzv. bezhotovostní festival v Česku. Peníze si návštěvníci můžou už dnes nabít na čipový náramek dopředu přes internet nebo na místě na dobíjecích pokladnách.

 

Vstupenky na Majáles je možné v Hradci Králové aktuálně zakoupit v prodejně No. 200 v ulici V Kopečku nebo na tradičních místech v OC Futurum nebo Atrium, další předprodejní místa jsou k nalezení na webu Majálesu. Pro mimohradecké je spuštěno i objednávání vstupenek na dobírku.

Během března budou vstupenky, tedy náramky, k dostání za 399 Kč, v dubnu to bude za 450 Kč. Na místě bude možné vstupenku zakoupit za 550 Kč.

Více informací na webových stránkách – http://hradec.majales.cz/