Druhou červnovou neděli se brněnská metropole stala centrem fanoušků Iron Maiden z širokého okolí – heavymetaloví matadoři zde sehráli svůj koncert v rámci turné Maiden England.
Ve vyprodaném Velodromu bylo slyšet nejen češtinu, slovenštinu nebo polštinu, ale i němčinu nebo finštinu. I to značí, že fanoušci stále stojí o zpěv Bruce Dickinsona, basáka Steva Harrise nebo bubeníka Nicko McBraina a neváhají proto urazit stovky kilometrů.
Na rozdíl od loňského, počasím nepříliš vydařeného koncertu v Praze, si fanoušci na zimu nebo déšť rozhodně nemohli stěžovat, parné letní slunce jen dopomohlo k skvělé hudební a vizuální show, kterou má kapela v malíku. Ohnivé efekty, často se měnící pozadí, obří chodící postava maskota Eddieho a dalších nebo Bruceovo běhání a poskakování po pódiu značí, že kapela se rozhodně nenachází, vzhledem ke svému věku, ve špatné formě a umí dostat diváky do varu. Na závěr kapela zahrála tři přídavky. Jako předkapela se představili švédští The Ghost.
Britští Iron Maiden, jedna z nejvlivnějších kapel světové metalové scény, která se řadí mezi hlavní zástupce New Wave of British Heavy Metal, zavítali do Česka již podruhé v rámci jednoho turné -Maiden England, v kterém se soustředí hlavně na své hudební počátky, tedy 80. léta.

Martin Krba