ROCK FOR PEOPLE-třídenní zdroj zábavy a hlavně pořádná nálož perfektní muziky

O jubilejním dvacátém ročníku festivalu Rock for People uz bylo napsáno hodně. Nebudu opisovat programy jednotlivých dnů, ani hodnotit jednotlivé interprety. Chtěl bych se pokusit popsat festival jak jsem ho prožil já.

Už ve středu začal Večírek pro nedočkavé. Tedy i pro mě. Po vstupu jsem samozřejmě musel ochutnat Festivalové pivo – nefiltrovaný Staropramen. A pak jsem zamířil do ZOOT SHOWCASE STAGE na skupinu JELEN.Netradiční sestava, ale velmi zajímavá muzika. Ostatně po vystoupení zaujali i na pojízdném LIVE JUKEBOXu. Poté se mohli návštěvníci zaposlouchat podmanivého hlasu DEBBI. Já jenom chvilku protože jsem se chtěl přesvědčit, jestli jsou vystoupení HENTAI CORPORATION tak kontroverzní , jak se o nich povídá. Jsou. Docela kvalitní muzika doprovázená zběsilou show. Následovala návštěva poklidných vystoupení Michala Hrůzy, SKYLINE a nakonec jsem se tešíl na vystoupení mé oblíbené skupiny UDG (to jsem ještě nevěděl že mi Vrzy poleje objektiv vodou).
DSC_6229
DSC_6617Oficiálně první den se odehrával v duchu čekání na SEAGALA. Tento akční hrdina zůstal v koloně na francouzké dálnici. Nakonec přece jen dorazil a zahrál, dokonce stihl i setkání s fanoušky.
Od rána hráli v MUZIKUS TALENT STAGE talentované skupiny. Zahájila skupina MONNA a po ní následovali další. Zajímavé bylo vystoupení Čardáše klaunů. Viděl jsem jen polovinu, protože jsem se musel přesunout k JACK DANIELS STAGE, kde jsem si nemohl nechat ujít skupinu IMODIUM. MANDRAGE se postarali o křest patnáct metrů vysoké ROCK FOR PEOPLE STAGE. Poté opět přesun, tentokrát do STAROPRAMEN STAGE na THE TAP TAP, kteří s vozíčky před vystoupením prověřili bezbariérovost festivalu. Hlavní stage potom ovládl DIVOKEJ BILL. Úvalská skupina zahrála svůj klasický letošní festivalový set.

MANU CHAO LA VENTURA to bylo to, co přivedlo diváky do varu. Byl to proud energie, který sršel z jednotlivých muzikantů. Večer mohl člověk dokončit třeba na vystoupení TOMA ODELLA a nebo na vystoupení DJs na různých stage až do časného rána
10531171_10202744321109489_561796093_n
Pátek zahájil opět sled kapel na talent stage. Na hlavním podiu den zahájila VYPSANÁ FIXA. Zajímavý počin bylo seskupení ZRNÍ. Stejné výročí jako festival slavila i skupina CHINASKI. I ti měli překvapení v podobě netradičního nástupu Michala Malátného a nebo v ženském pěveckém sboru. Jako další vrchol festivalu bylo vystoupení jedné z největších britských legend-MADNESS.
DSC_8160
Poslední den festivalu mě zaujala skupina KOBLÍŽCI, Pardubičtí CATE a pro mě srdeční záležitost-BLUE EFFECT a ROZHLASOVÝ BIG BAND GUSTAVA BROMA. I přes hlasité vyvolávání fanoušků jim přídavek nebyl povolen. Odhaduji, že jsme přišli o Čajovnu.
DSC_8288

Potom už následovalo vystoupení mladíků z THE STRYPES, po kterých na hlavní stage následoval vrchol festivalu…dvouhodinové vystoupení skupiny LUCIE!
DSC_8650
Ta za podpory dvaceti sedmi tisíc diváků zahrála své nestárnoucí hity. Škoda, že skupina oznámila další odmlčení. Tak, to byl ve zkratce festival, jak jsem ho prožil já. A za to, že jsem prožil čtyři dny skvělé muziky a zábavy bych chtěl poděkovat všem, kteří se na pořádání festivalu podíleli. A mé speciální poděkování patři pracovníkům PRESS CENTRA za ostrov klidu a internetu.

Richard Karban