Letošní ročník Sázava festu byl situován do krásného zámeckého parku. Možná i proto byl první den určen skupinám které mají v názvu něco společného se zvířaty. Skupina OVČÍE KIAHNE festival zahájila a potom program na ÓČKO STAGE pokračoval vystoupením skupin MADAME BUTTERFLY, KOHOUT PLAŠÍ SMRT, JELEN, MEDVĚD 009, STO ZVÍŘAT, až po vystoupení formace ŠKWOR, které bylo plné plamenů z pyrotechnických efektů. Souběžně s tímto programem běžela na MUZIKUS UNPLUGGED STAGE série zajímavých vystoupení. Zahrála například JANA KOUBKOVÁ, ŠTĚPAN KOJAN a další. Tato stage vůbec poskytla návštěvníkům po celou dobu trvaní festivalu velmi zajímavý program. Zahráli zde například OSKAR PETR, CIRCUS PONORKA, MISTAKE a jako třešnička na dortu bylo vystoupení BLUE EFFECTU s RADIMEM HLADÍKEM. Zavítal tam také spisovatel MICHAL VIEWEGH.
Od druhého dne festivalu začala vystoupení i na hlavní EXCELENT STAGE. Zde bylo například zajímavé vystoupení Chorvatské skupiny MR.ŽARKO které doslova roztančilo prostor před jevištěm.
MŇÁGA A ŽĎ0RP, CHINASKY, MONKEY BUSSINES a poslední den DAN BÁRTA, WOHNOUT , ONDŘEJ HAVELKA a MELODY MAKERS tvořili vrchol festivalu.A vrcholem největším bylo vystoupení LUCIE BÍLÉ která si nepřála být během vystoupení fotografována a proto její fotografie zde nenajdete.
Myslím, že každý návštěvník si užil pohodový festival v krásném prostředí a doufám, že se vyplní slova ředitele Pavla Kloupara, že zde festival zakotví.

Richard Karban