Nový přírůstek do rodiny rockových festivalů se zrodil v Sadské. V sobotu 16. Srpna zde proběhl první ročník festivalu Rock of Sadská. Dobře zvolený mix muziky přilákal jak mladé příznivce tvrdé muziky tak i starší a už mnohdy šedivé „máničky“.

Skupiny Xenon, Piranha a Destroyself se postaraly o začátek, i když jejich vystoupení překazila silná dešťová přeháňka. Poté podium ovládla legenda rocku – Miloš Dodo Doležal. Spolu s ním předvedl své mistrovství na baskytaru i jeho syn. Jablko opravdu nepadlo daleko od stromu. Slávek Janda a jeho Abraxas připomenul 80.léta na naší hudební scéně.

Roxor hrající na domácí půdě a po nich mladičký Hand Grenade přivedli návštěvníky do varu před večerním vrcholem, skupinou Arakain, který byl jako vždy vynikající. Opětovný déšť sice neodradil návštěvníky, ale posunul line-up. Po technické přestávce ukázal moderátor akce Ladislav Spilka se svou skupinou Skiff, že umí nejen moderovat, ale i zpívat.

Dymytry se svojí show a stále výborní moravští Kern se postaraly o finále festivalu, který se podle mě mimořádně vydařil a doufám, že se dočkáme dalších ročníků.
Richard Karban