04_plakat Merta CD.inddMalá scéna za oponou Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí vstupuje do své třetí sezóny. Za necelé tři roky působení si na ni našlo cestu početné publikum a svými pořady oslovuje každý měsíc diváky napříč generacemi. Sezónu 2014/2015 otevře hned v úvodu 4. září od půl osmé večerní písničkář Vladimír Merta.

Vladimír Merta se do Valašského Meziříčí vrací po více než roce a půl s pořadem nazvaným Domilováno aneb Návrat protestsongu. V průběhu večera zahraje a zazpívá autorské písničky pro přemýšlivé lidi na prahu jednadvacátého století z alba Domilováno, jenž se na pultech hudebních obchodů objevilo na konci roku 2013.

Nová sezóna na Malé scéně za oponou bude pokračovat koncertem originální folkové šansoniérky Evy Henychové ve čtvrtek 9. října. Zpěvačka a kytaristka Eva Henychová na svých koncertech oslovuje publikum všeho věku. Především lidi přemýšlivé, tázající se a hledající. Komorní atmosféra Malé scény je pro ni tedy jako stvořená. Toto intimní prostředí dá vyznít její něžné hudbě s otevřenými texty provokujícími k zamyšlení. Zlínská rodačka vydala celkem čtyři autorská alba, z nichž poslední s názvem Sinaj vyšlo v roce 2010. Na recitálu ve Valašském Meziříčí ale zazní také písně z alb Svítání, Za stěnou z papíru a Všechno je jinak.

Druhým říjnovým koncertem bude duo české zpěvačky, písničkářky a akordeonistky Petry Börnerové společně s maďarskou bluesovou formací Big Fat Chubby. V duu, jehož repertoár je postavený na vlastních i převzatých folk bluesových písničkách, vystupuje společně s manželem, slovenským hudebníkem Tomášem Bobrovniczkým. Tomu udělila Slovenská bluesová společnost ocenění Bluesman roka 2012. Jejich zajímavý přístup nabízí intimní a poutavý pohled na blues. Koncert se uskuteční v pondělí 27. října tradičně o půl osmé večer.

Vstupenky na všechny připravované koncerty jsou v předprodeji v Turistickém informačním centru na II. nádvoří zámku Žerotínů a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

(smo#2014)

Ondřej Smolka, PR Manager, Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, p. o.

Kontakt: tel. 739 470 291, email: smolka@kzvalmez.cz,

www.kzvalmez.cz