Mladá chlapecká pop punková kapela Exots pocházející z Jablonce nad Nisou po letních festivalových vystoupení a natáčení nového videoklipu Ještě tolikrát, který má premiéru 21.9., nelenoší, naopak, už teď připravují vše potřebné pro své podzimní turné a to zcela není vše. Kapela měla možnost se minulý rok na podzim zúčastnit United Federation Tour s kapelami Zoči Voči a zakázanÝ ovoce. Neuběhla dlouhá doba a na jaře tohoto roku dostali druhou možnost, být předskokany turné se slovenskou kapelou The Paranoid. Tentokrát přišel čas uskutečnit své vlastní turné, kdo bude jejich předskokan na cestách, jaká města navštíví a co dál plánují během podzimu se nám poštěstilo zjistit pro Vás přímo v rozhovoru s kapelou.

Tea: V první polovině jste kluci zveřejnili konkurz o kapelu, která s Vámi na podzim pojede turné, které se bude konat v osmi městech. Můžete už prozradit o jaká města přibližně půjde?

Exots: Turné bude obsahovat města, která tradičně projíždíme a taky nějaké novinky. Určitě nebudou chybět velká města jako Brno, Praha, Hradec a samozřejmě domácí Jablonec.

Tea:  Přihlásilo se Vám do konkurzu hodně kapel? Určitě bylo těžké vybrat tu správnou, podle čeho jste vybírali, a která se nakonec stala tou vítěznou?

Exots: Konkurz byl takový nápad, jak najít dobrého parťáka na turné. Byli jsme překvapení, protože se ozvalo hodně kapel a výběr nebyl jednoduchý. Trvalo nám v podstatě měsíc, než jsme se rozhodli a na všem se dohodli. Nakonec „zvítězili“ kamarádi z kapely Last Time, kteří nám v roce 2011 pomáhali křtít naše první cédéčko Originální už tady byli. Známe se z dřívějška, takže budem určitě i dobrá parta v backstage. Ovšem každou kapelu, která měla zájem, jsme důkladně prostudovávali.

Tea:  Na co se fanoušci krom Vás a druhé kapely můžou těšit? Máte v plánu nějaké zvláštní překvapení v průběhu turné?

Kromě nás vystoupí na pár vybraných koncertech také mladý nadějný písničkář Filip Koryta, který má nový úspěšný projekt Glajstr Duo. V Jablonci nad Nisou bude probíhat menší Mikulášská party spojená s naším koncertem a v Praze zimní verze (Ne)Hvězdné pařby live 1. Lékařské fakulty, kde nebude chybět nějaký ten známější speciální host, ale toho si zatím necháme pro sebe.

exots

Tea: Je nějaká kapela, která je Vaším idolem se kterou byste jeli turné okamžitě bez váhání, kdyby se podařilo dostat takovou nabídku?

Exots: Kdyby to šlo znova, tak by to byla slovenská kapela The Paranoid. Na prožité květnové turné s touhle kapelou furt vzpomínáme a hned bychom si ho zopakovali. Jinak ani nevím, ale pokud opravdu hvězda, tak třeba kapela Chinaski.

Tea: Krom turné, plánujete nějaké další novinky?

Na podzim během 2 měsíční pauzy chystáme nový singl a možná i další videoklip, ale zatím nebudeme předbíhat.

Tea: Už za týden Vám vyjde nový videoklip Ještě tolikrát.. jak jste s ním sami spokojení? Jakou očekáváte reakci od fanoušků a kritiků?

Exots: Věříme, že se klip bude líbit. Kvůli technickým problémům jsme byli nuceni posunout vydání o celý týden, ale o to víc je času na doladění restů.

Tea: Klip se natáčel během srpna, vyšly Vám podmínky podle Vaších představ?

Exots: Vzhledem k tomu, že jsme natáčeli klip uvnitř budovy, nebylo důležité jaké bude venkovní počasí ani světlo a další podobné podmínky. Takže vše vyšlo, tak jak jsme si naplánovali.

Tea: Máte z natáčení nějaké zvláštní zážitky, které Vám zpříjemnily průběh natáčení?

Exots: Sešla se podobná parta lidí jako při natáčení našeho prvního videoklipu k singlu Prázdná, takže přátelská atmosféra byla všude. Nakonec jsme po natáčení zašli probrat celý den natáčení do baru

Děkuji za rozhovor a jako poslední bonus Vám, jako první umožníme kroužkovat si do kalendáře data koncertů podzimní Tour kapely Exots!

 

Exots na Tour

6. 11. 2014 Brno – Melodka

8. 11. 2014 Teplice – Dublin (mimo turné)

15. 11. 2014 Pelhřimov – Stará tiskárna

22. 11. 2014 Hradec Králové – AC klub

28. 11. 2014 Humpolec – Kustom klub

29. 11. 2014 České Budějovice – MC Fabrika

4. 12. 2014 Praha – Rock Café – (Ne)Hvězdná pařba live „winter edition“

5. 12. 2014 Jablonec nad Nisou – Klub Na Rampě – Mikulášská rocková párty

11. 12. 2014 Plzeň (Jam Culture)

 

Tea Bujáčková

použitá fotografie kapely Exots: Kristýna Jadavanová (Praha, Futurum Music bar)