Zažij cestu kolem světa na střeleckém ostrově

Dne 25.9.2014 od 14:00 do 22:00 se na střeleckém ostrově uskuteční první ročník multikulturního festivalu Be International Fest. Festival propojuje hudební program s poznání zahraničních kultur a studentského života. To vše proběhne v unikátním prostředí střeleckého ostrova v centru Prahy. Cílem festivalu je ukázat Prahu zahraničním studentům jako moderní metropoli 21. století, která je nakloněná zahraničním kulturám.

Tři základní pilíře Be international festu tvoří hudební program, prezentace zahraničních ambasád a představení studentského života.

Hudební a kulturní program:

Na hudební stage vystoupí 6 interpretů, kteří budou zpívat převážně anglicky. Hlavní hvězdou večera je skupina Pub Animals. Dalšími vystupujícími jsou Pavel Callta, Sunflower Caravan, Evelynne, Zelenina a The Pepperscubes. V přestávkách mezi vystoupeními se návštěvník muže těšit na doprovodný program, kde vystoupí tanečníci z tanečního centra STAGE Praha, stand-up comedy a další doprovodné kulturní vystoupení. Celým programem bude provázet moderátor Dominik Heřman Lev známý ze stand-up show Na stojáka z produkce televize HBO. Moderátor bude hovořit v českém a anglickém jazyce.

Ambasády:

V rámci festivalu mají svůj prostor ambasády zahraničních zemí, které představí svůj národ, kulturu a tradice. Velvyslanectví jednotlivých zemí vytvoří malý jarmark národů, kde budou ve stáncích prezentovat svojí kulturu a zvyklosti. Návštěvník se může těšit na ochutnávky národních pokrmů a nápojů, na fotografie a zajímavé prvky z kultury daných zemí. Připravené budou také interaktivní hry a aktivity. Vystavovat bude 20 ambasád z 5 kontinentů světa.

Studentský život:

Nedílnou součástí studentského života jsou studentské spolky a organizace. Několik takovýchto spolků s mezinárodní působností se také bude účastnit Be International Festu. Návštěvníkům představí svojí organizaci a náplň jejich činnosti. Návštěvník se dozví jaké má možnosti zapojení se do těchto organizací nebo jak nejlevněji procestovat svět.

Přijďte si užít pohodu na multikulturně-hudební festival Be International Fest na Střelecký ostrov. Festival je bezbariérový, vstřícný pro všechny nadšence, cestovatele i celé rodiny s dětmi a navíc zcela ZDARMA!!

Kulturní akci Be International Fest pořádá nezisková studentská organizace 4Students, která si klade za cíl stmelit akademický život pražských univerzit a organizace MOFE organizující volný čas zahraničním studentům v Praze. Festival vzniká v synergii s Malostranskou Besedou a MČ Prahy 1.

WEB: www.internationalfest.cz

FB event festivalu: https://www.facebook.com/events/538421859623366/?fref=ts