• Datum vydání: 2014-10-13
  • Vydavatelství: 2014 Harlej Records (digi distributed by SUPRAPHON a.s., 2014)

„Harlej vyměkl!“ Tolik stručná stížnost jednoho z fandů, který se vyjádřil na webovkách kapely. A když se navíc ještě ke mně dostaly informace, že pár věcí na novou desku napsal Kuba Ryba (Rybičky 48), Radek Mihok (Jaksi Taksi) nebo Ota Balage (BSP), začínal jsem být nervózní. Ale nejlepší je si udělat vlastní názor. Hlavně v případě, když jsem Harlej nikdy nepovažoval za extra tvrdou kapelu a často na svých albech měl i songy dost pomalé.

Je pravdou, že oproti minulé desce Teleskopický tele, která byla tvrdší než přechozí, je NA PRODEJ jako celek řekněme pomalejší, klidnější, ale určitě ne natolik, abych začal tvrdit, že Harlej vyměkl. Stále jde o stoprocentní rokenrol.

Výraznou změnou jsou texty a témata, kterým se texty věnují. A pokud z minulého alba výrazně vyčníval Katalog jako jasný hit celého alba, u Na prodej jsem na vážkách, který song je tou největší peckou. Ono jich je zde hned několik, takže rozhodování, na co natočit videoklip, bude dost těžké. Bude na blbůstku jménem Než to s náma půjde ke dnu, na kterou by se hodilo i něco animovaného? Další výraznou skladbou je Na prodej, podle níž se jmenuje celá deska. A co Kulisácká, která si o to přímo říká? Nebo Dej mi sílu? 12 písní a z toho polovina hitů jako hrom!

Harlej nevyměkl! Harlej natočil hitové album jako pozvánku na oslavu svých 20. narozenin, jež ho čeká příští ro(c)k.

Hodnocení: 9/10

harlej_obal

(autor recenze: Petr Zavadilík)

Publikováno se svolením redakce helpmusic.cz