• Datum vydání: 2014-11-08
  • Vydavatelství: Warner Music

Pod hlavičkou Warner Music vydala stálice melodického romantického rocku ARGEMA své další řadové album POMALÁČE 4. Jak již název napovídá, jde o čtvrté volné pokračování pomalých písní – ploužáků, které jsou od této kapely velmi žádané. A také jde o druhé CD, jež s Argemou nazpíval její současný zpěvák Jaromír Hnilica. Tím prvním byly loňské Pocity.

Na desce najdeme celkem 12 pomalých songů, jež jedni budou milovat a druzí nenávidět. Album začíná písní Nevinná, kterou ti, již Argemu poslouchají, delší dobu znají v podání kapely Vivian jako Nedávno z alba Šedá tvář lásky z roku 1994, v níž krátce působilo několik muzikantů, kteří z Argemy utekli (Filgas, bratři Březinovi, Šipka), zase se vrátili, nebo do ní teprve přišli (Plšek). Takže taková přestupná stanice. A právě balada Šedá tvář lásky, kterou tehdy skvěle nazpíval Mirek Březina, se po 20 letech objevila i na Pomaláčích 4. Ale nyní ji samozřejmě zpívá Jaromír Hnilica.

Jedna z písní (Poprvé) je i od Zbyňka Bobra Horáka, třetí věc (Zmámená) přidal Pavel Březina, který nedávno působil i v bandu Gabriely Gunčíkové, a zbytek je od současného obsazení kapely.

Pro všechny zamilované jde o jasnou volbu. A pro ty, kteří v životě nedokážou říct MILUJI TĚ ani své holce a hrají si na tvrďáky, je tento papírový digipack vhodný jako tácek pod pivo!

Hodnocení: 10/10

 

 

 

argema

 

(autor recenze: Petr Zavadilík)