Pátek 19.12.2014 den, na který pop-rocková bruntálská kapela Minute to Escape bude ještě dlouho v dobrém vzpomínat.

V pozvánce jsme Vás zvali na křest premiérového CD Tohle je přepadení do Africa pub v Bruntále, kde jsme nechyběli ani my a přinášíme Vám jako první exkluzivní reportáž z křestového večera.

Po sedmé hodině zahájila křest opavská pop-rock’n’rollová kapela Cocaine Party svými songy z nejnovějšího alba That’s Better: Lazy, Welcome, Freedom, Girl, Care, Everything is Broken, ale zazněl i český song Přemýšlím. 10867244_646151082160015_954331417_n

S hlasitým ,,Tohle je přepadení“ přepadli místo na pódiu Minute to Escape, hlavní hvězda večera a ujali se své hudební show.

Začali písničkami Příběh, Naše cesty, Omámený, které nechybí na novém EP, poté pokračovali v anglickém stylu staršími songy: If Your Heart Is Broken, Why Aren´t You Dead Yet, Every Dream Ends with a Sunrise, You Wanted Me to Write a Song.

V půlce koncertu přišla pravá chvíle na přepadení EP.

Kapela společně se všemi přítomnými odstartovala moment otevření šampaňského, čímž se konal pro návštěvníky Africa pub brzký Silvestr, které splnilo svůj úkol pokřtít očekávané CD.

Po zapití šampaňským nebránilo nic pokračováním koncertu další dávkou punkové náloži:  About you, So I did, Ber, nebo nech být, další překvapení, byl společný song se zpěvákem Filipem Neklapilem z Cocaine Party Z plných plic, Svět z balíčků karet, Společňák, a protože  ještě stále toho nebylo dost, jak dav lidí pod pódiem dokazoval, nepřišli ještě o song Drunk Dočasnou.

Ze zdravotních důvodů se křtu nemohla účastnit druhá opavská kapela All These Memories. Jelikož zpěvačka Natálie Mišová nazpívala také s M2E společný duet Pár vět, aby fanoušci o tenhle duet nepřišli, pustila ho kapela alespoň přes nahrávku.

Jako předvánoční dárek vyjde v  úterý 23.12.2014 na Youtube a Bandzone právě tenhle další singl z CD Tohle je přepadení!  Pár vět.10846625_646151008826689_77131328_n

Během celého večera se dalo kdykoliv koupit nové CD, placky, kluci s úsměvem rozdávali podpisy, byla boží atmosféra.

Kdo nemohl být na křtu a nemá zakoupené CD, stále může kdykoliv kontaktovat kohokoliv z kapely na Facebook profilu a zakoupit za libových 100 Kč.

A jak vidí křestový večer sami členové Minute to Escape?

Petr Havlík (baskytara,zpěv): Křest byl pro mě jeden z největších okamžiků v historii trvání kapely. Moc jsem si to užil a byl jsem moc rád za každýho jednoho člověka, co nás přišel podpořit. Určitě jsme nezbořili rekord návštěvnosti, kvůli nemoci nám nemohla vystoupit spřízněná kapela, ale atmosféra, kterou jsem ten večer z lidí čerpal, to plně nahradila Budu na to dlouho vzpomínat.

Petr Swidernoch (bicí): Jsem ku*va rád, že přišlo tolik lidí a oslavili to s námi Rozdali jsme fůru podpisů, pokecali jsme a pokecali s fanynkama. Dobrý křest si myslím. (smích)

Arnold Pavlík (kytara,zpěv): : Večer to byl opravdu skvělý, jsem hrozně rád, že dorazilo tolik lidí, a i když to nebylo největší možné množství, tak ti, co přišli (kterým bych chtěl vyjádřit obrovské dík), dokázali vytvořit výbornou atmosféru, která se nám všem opravdu líbila, slavilo se až do rána, takže za mě to byl jeden z nejlepších večerů, co jsem s kapelou zažil.

David Piňos (kytara, zpěv): Byla to pecka! Vždycky je super hrát v Bruntále, kde jsme doma, lidi nás znají a „nebojí“ se nás. (smích) Celému křtu předcházelo spoustu starostí, ale nakonec si myslím, že se nám všechno povedlo jak jsme chtěli. Určitě bych chtěl poděkovat všem, co nám pomohli s CD nebo s křestem samotným a samozřejmě všem lidem, co přišli. Byla to jedna z těch akcí, na které s klukama určitě nezapomeneme :-).

10863730_646151015493355_1968292489_n