Tomu, kdo by se chtěl na chvíli vrátit v čase, můžu vřele doporučit klub Pivovárek v Ratajích nad Sázavou. Hned u pokladny dostanete na ruku… ne pásku ale razítko. A technicky založení návštěvníci se mohou pokochat starou ústřednou, sbírkou starých radii, a, nebo promítačkou z kina.
V sále na první pohled zaujmou „analogové“ žárovkové divadelní spoty. Ale jde jen o první dojem, klub je vybaven výbornou zvukovou aparaturou a moderním scénickým osvětlením.
A do tohoto báječného retro prostředí přijela zahrát svůj koncert Brněnská skupina Morčata na útěku. A nebyla sama, jako předkapela se představil Skafandr z Prahy, který přivezl várku alternativního rocku, funky a reggae. Zajímavé bylo i složení kapely. Kromě klasických nástrojů zde své místo našel i fagot (alespoň myslím).
Tahle parta muzikantu předvedla parádní muziku a dostala návštěvníky do varu.
Po úvodní části hudebního večera a krátké technické přestávce začalo to, na co všichni čekali…
Skupina hraje předělávky notoricky známých písníček se svými, někdy hodně vulgárními texty.
Přesně po vzoru jejich písničky Jsme trochu jiní… jsou trochu… jiní. Ale musím uznat že zábavní.
Yettimu nelze upřít jeho umění kontaktu s publikem. Hlavně zajímavé soutěže. Koho by to zajímalo, ať si najde cestu na některý koncert Morčat. Ten v Pivovárku byl super. A ta grilovaná klobása celý výborný večer uzavřela. Těším se na další kulturní akce v tomto příjemném prostředí.
Richard Karban