• Vydavatelství: Irnis

Valtice, hlavní město vína. Není to tak dávno, co jsem do tohoto města dorazil totálně utahaný, protože jsem si vymyslel pěší túru z Podivína přes Lednici a nádherně rozlehlý zámecký park, kterému se na mapách říká Lednicko-valtický areál. Ani se nedivím, že se mnou nikdo nechtěl jít. Nohy mě bolely celý víkend, ale na druhou stranu nelituju a klukům z kapely IRNIS závidím. Tolik krásných památek a přírody na jednom místě se jen tak nevidí.

Debutové CD Nad Zemí z roku 2013 vědělo, kde se narodit. Stejně totiž můžu definovat i tohle album. Dokonalost, krása, fakt skvěle odvedená práce! Spojením melodického pop-rocku s prvky rapu a hip hopu vzniklo něco mezi Mandrage, Rytmusem nebo třeba i Linkin Park. Od všeho něco. České texty, které dávají smysl, a mírně nakřáplý hlas zpěváka Pepé Vališe a máme zde kapelu, která na českém trhu chyběla. Něco, co zní každým songem originálně a neokoukaně, ale vůbec ne špatně.

Desku kapela nahrávala ještě v šesti a v pro mě neznámém studiu Reset, ve kterém Roman Kašník odvedl dobrou práci. Deset věcí, jež na CD najdeme, se totiž poslouchá samo a vše je pěkně zřetelné a srozumitelné. Největším hitem je klipová Tam venku, kde je zmíněné spojení různých hudebních stylů nejvíc jasné.

Jedinou chybou tohoto alba je fakt, že na něm chybí mé jméno, ať se mám taky čím chlubit. Snad příště?:)

Hodnocení: 10/10

irnis

 

(autor recenze: Petr Zavadilík)