Poslední zářijový víkend se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice konal 23. ročník projektu Mezi ploty. Nejednalo se pouze o hudební festival, ale bylo zde možné navštívit např. divadlo, výtvarné dílny, bubenickou show Pavla Plánky nebo různé dětské koutky. Součástí byla i tzv. srdce, kde se konaly živé debaty s odborníky přes duševní zdraví.
Hudební část projektu obstaralo mnoho zpěváku i skupin. Např. účastníci talentových soutěží Ondřej Ruml a Martin Harich, kteří zaujali hlavně mladší část návštěvníků. Naopak pro starší posluchače zahrála cimbálová muzika Michala Horsáka a nebo rocková legenda, skupina Blue EffectRadimem Hladíkem. Tvrdší muziku zde zastoupily kapely jako Rybičky 48, Lola nebo Imodium. Hudebník Marek Ztracený ukázal, že umí skvěle hrát nejen na kytaru, ale i na piano. Příznivci ska se určitě pobavili při vystoupení skupiny Sto zvířat, která už je na naší hudební scéně 25 let. Po nich Rodinnou hudební scénu ovládl Kašpárek v rohlíku, který udělal radost zejména nejmladším účastníkům, stejně jako další den skupina Pískomil se vrací. Hlavní sobotní program v Central parku patřil Gipsy.cz jejichž zpěvák dokázal skvěle komunikovat s publikem. Stejně tak i hudebník, který si říká Voxel. S kytarou a loopery dokázal místy nahradit i celou skupinu. Sobotní program, jako hlavní host večera, zakončila Ewa Farná, jejíž vystoupení bylo prostě výborné.
Nedělní odpoledne patřilo skupinám Support Lesbiens a Jablkoň, nebo zpěvákům jako Ivan Hlas a Sebastian. Pro příznivce hip-hopu a elecktroswingu byla připravena samostatná Street art zone. A nebo mohli navštívit v Cenrtal parku vystoupení skupiny ATMO Music. Po vystoupení Eddie Stoilow všichni návštěvníci netrpělivě čekali na hlavní událost festivalu. Tou bylo poslední vystoupení Tomáše Kluse před jeho roční přestávkou. Ten dokázal skvěle pobavit početné publikum, nejen svými písničkami, ale i svými komentáři. Úplný závěr festivalu patřil v Divadle Za Plotem Danu Bártovi a spol.
Projekt Mezi ploty byl výbornou, nejen hudební, akcí, kde si z bohatého programu vybral určitě každý. A nezbývá než se těšit na další ročník této akce.

Richard Karban