_DSC6055
_DSC5995

Přátelé a příznivci The Plastic People of the Universe,
na vědomost se dává, že došlo k personálním změnám v kapele, a po loňské výměně rytmické sekce se v listopadu 2015 rozhodl opustit kapelu saxofonista Vratislav Brabenec. Letos v lednu jej následoval i klávesista Josef Janíček. Důvody odchodu obou členů jsou jejich soukromé a byla to jejich svobodná volba s kapelou nadále nepokračovat, více Vám případně sdělí kluci osobně. Odchod Vráti i Pepy nás samozřejmě velmi mrzí, ale přejeme klukům v dalším osobním i hudebním životě jen to nejlepší.
Zbytek kapely, v čele s Jiřím Kabešem a Joe Karafiátem, se rozhodl pokračovat nadále s novou rytmikou a přizvali nového člena na klávesové nástroje. Jelikož se skupina výrazně omladila, pravděpodobně by se hodilo k názvu The Plastic People of the Universe přidat heslo: „New generation“. Současná sestava tedy vypadá následovně:
Jiří Kabeš – zpěv, viola, theremin
Joe karafiát – zpěv, kytara
Vojtěch Starý – klávesové nástroje (zpěv)
Tomáš Skřivánek – basová kytara
Jan Ježek – bicí
Stejně jako Vám je nám samozřejmě jasné, že kapela již nebude znít tak jak jste byli zvyklí, některé skladby se musely předělat, jiné nezazní v současné sestavě vůbec, ale jiné naopak přibudou, včetně nových, na kterých kapela právě pracuje. Dle našeho názoru se nám podařilo sestavit důstojný průřez Mejlovou hudbou a chceme v jeho odkazu pokračovat dál. A také je nám jasné, že se na nás strhne lavina kritiky, a uslyšíme spousty různorodých komentářů, nicméně jednoduše řečeno: nás baví tuhle muziku hrát, baví nás hrát v téhle sestavě a chceme pokračovat.
Všem děkujeme za přízeň.

publikováno s laskavým svolením z webových stránek skupiny