Malá scéna za oponou připravila pro své příznivce a posluchače kvalitní hudby sérii koncertů Jarní jazz-bluesové dny. V komorním prostředí scény vystoupí v průběhu měsíce března Mika-Parker-Parker Trio, Justin Lavash, Eddie Martin Trio a Erich Boboš Procházka & Marek Wolf. V předprodeji je k dostání výhodná vstupenka na všechny koncerty za 400 Kč.
Po skvěle přijatém loňském formátu spojení dvou koncertů stejného zaměření na Malé scéně za oponou, se letos v březnu, počínaje čtvrtkem 3. a konče středou 23., rozhodli dramaturgové v nápadu Jarních jazz-bluesových dnů pokračovat. Zájemci se tak mohou těšit na čtyři zapojené koncerty a v předprodeji si pořídit speciální hromadnou vstupenku.
Jarní jazz-bluesové dny zahájí fenomenální americká rytmika Parker & Parker na svém dalším turné v triu, tentokrát s talentovaným polským kytaristou Szymonem Mikou ve čtvrtek 3. března. Následovat bude o týden později, ve středu 9. března, koncert blues-folk-jazzového kytaristy Justina Lavashe, který ve Valašském Meziříčí představí skladby s aktuálního alba Changing of Tides, na kterém spolupracoval s americkým producentem Ianem Keloskim.
Letošní jarní jazz-bluesové dny by se daly nazvat také mezinárodními, protože i dalším interpretem bude zahraniční host. Středa 16. března bude patřit kytarovému velvyslanci britského blues Eddie Martinovi, kterého ve skupině doplní slovenský baskytarista Peter Oberländer a český hudebník Tomáš Bobek Bobrovniczký na bicí. Bristolský rodák zasvětil svůj život blues a kromě interpretace klasických bluesových skladeb představí i vlastní tvorbu a publikum zaujme skvělou hrou na kytaru, foukací harmoniku a také zpěvem.
Posledním z koncertů pod hlavičkou Jarních jazz-bluesových dnů bude vystoupení fenomenálního slovenského harmonikáře Ericha Boboše Procházky a jeho kolegy talentovaného kytaristy Marka Wolfa ve středu 23. března. Erich Boboš Procházka je obrovským pojmem nejen na slovenské bluesové scéně. Spolupracoval ale také s řadou kolegů z jiných žánrů, například byl několik let instrumentální hvězdou kapely Richarda Müllera. Jeho duo s hráčem na elektrickou kytaru Markem Wolfem sahá daleko za hranice běžných bluesových dvojic.
V předprodeji je k zakoupení speciální vstupenka zahrnující všechny koncerty Jarních jazz-bluesových dnů za cenu 400 Kč, a to do prvního koncertu 3. března do 17:00 v Turistickém informačním centru nebo online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.
(smo#2016)

Print

Ondřej Smolka, PR Manager, Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, p. o.
Kontakt: tel. 739 470 291, email: smolka@kzvalmez.cz, www.kzvalmez.cz