Frontman Sex Pistols Johnny Rotten, přichází do Bratislavy se svým aktuálním seskupením Public Image Limited (P.I.L.).

Na koncertu, který se uskuteční 17. května 2016 v bratislavském klubu MMC, se v roli supportu představí české punkové legendy Visací zámek a hned po koncertu P.I.L. si střihne svůj set ikona slovenské drum’n’bassové scény B-Complex.
Visací zámek je neznámější českou punkovou kapelou a jako support pro bratislavský koncert si je vybral sám Rotten. Legendární Visáči působí na scéně už 34. rokem a stále si zachovávají nadhled, ducha původní rebelie a ten správný punkový drajv. Na koncertě odehrají své největší hity jako Traktor, Cigára, Stánek, Známka punku, Prezident, Padesát, ale také písničky z aktuálního alba Punkový království, které se několik týdnů drželo na špičce prodeje alb v ČR. O tom, jak velké přízni fanoušků se VZ těší, svědčí i zaplněná Incheba aréna v rámci oslav Kristových let Visacího zámku, které proběhly na podzim minulého roku.

“ Moje první veřejné vystoupení spočívalo v tom, že jsem dělal osvětlovače skupině Frekvence v jakési jihočeské vísce. Seděl jsem uprostřed pódia, přepínal světla a lil do sebe piva. Pak jsem se náhle vztyčil a odrecitoval jsem báseň Religion od Johnnyho Rottena z první desky PIL. Měl jsem to naučené jen foneticky a vůbec jsem nevěděl, co říkám. Úspěch jsem nesklidil žádný, přesto na to rád vzpomínám.“ uvádí Honny Haubert ( zpěv Visací Zámek ) jako svou první vzpomínku na legendární Sex Pistols.

B-Complex je jedním z mála slovenských interpretů, kteří jsou známí i v zahraničí. Prorazil celosvětovým hitem Beautiful Lies a od té doby se řadí k prominentním zástupcům drum’n’bassové značky Hospital.
Kromě svého nedávného coming-outu upoutal londýnské punkové legendy nepochybně také tím, že se neštítí písničky z jiných žánrů oblékat do drum’n’bassových šatů. Netradičního zpracování se od něho dočkali už například Horkýže Slíže a nejnověji také Jan Werich, jehož slovy Matia reaguje na aktuální politickou situaci.

 

Johnny Rotten jako frontman Sex Pistols změnil způsob, jak dnes vnímáme hudbu, a ovlivnil celé generace hudebníků. Po rozpadu Sex Pistols založil Public Image Limited a v květnu s nimi vyráží na evropské turné, které začíná ve španělské Valencii a končí v Charkově na Ukrajině. Půjde o první vystoupení Johnnyho Rottena alias Johna Lydona, jedné z nejvlivnějších osobností hudebního světa, v Bratislavě. Koncert bude směsicí největších hitů minulosti jako Rise nebo Public Image a materiálu z posledních dvou alb – This is PiL (2012) a What the World Needs Now (2015)
Na rozdíl od některých jiných legendárních kapel, které žijí jen ze zašlé slávy, P.I.L. podle renomovaných hudebních publicistů zrají jako víno. Většina jejich koncertů v roce 2015 byla vyprodaná a podle recenzí šlo o nejvydařenější koncerty, jaké kdy kapela odehrála.

Vstupenky na koncert jsou k dispozici na stránce www.orepole.sk

visaci

vz foto 1

Videa:

P.I.L. – Double Trouble (2015)
https://youtu.be/uCZt22aQyIk

P.I.L. – Public Image (1978, live 2013, Glastonbury)
https://youtu.be/n9ki_x_aMP8

P.I.L. – Rise (1985, live 2013, Sydney)
https://youtu.be/vT43Nwo1Dx4

Visací zámek – Klíště – aftermovie Kristova léta VZ
https://www.youtube.com/watch?v=s9bbPR0r0Zg

Visací zámek – Popsong
https://www.youtube.com/watch?v=9AuH8AVwpvQ

Visací zámek – Traktor – 33. českých kytaristů
https://www.youtube.com/watch?v=K5UrTsnC1C8

B-Complex – Past Lessons For The Future (2016)
https://youtu.be/zV_wpj7ncps


Martina Jablanovská
773 022 238
jam-pr@email.cz
helpmusic@email.cz

www.helpmusic.cz
www.votvirak.cz
www.wink.cz
www.visaci.cz
www.rockandpop.cz
www.helpband.cz
www.rozmarne.cz