Pražská indie pop-rocková skupina Known as Brooklyn vydává své debutové album City Tales, které vychází 1. 6. Fanoušci se mohou těšit kromě singlů Jillian a Routine na dalších šest skladeb. Deska vznikala za spolupráce s Timonem Svobodou a s vydavatelstvím Championship music.
Known as Brooklyn - zleva Štěpán Keprta, Ondřej Pexa, Filip Černý a Kryštof Volkman
Skupina se dala dohromady v září roku 2014 a členy kapely jsou Filip Černý – zpěv a kytara, Kryštof Volkman – kytara, Štěpán Keprta – bicí a vokály a Ondra Pexa – basová kytara a klávesy. Hudebními vzory jsou pro Known as Brooklyn The 1975, Two Door Cinema Club a The Wombats. Kluci mají zkušebnu na Divoké Šárce v Praze, kde také natočili svůj první videoklip k singlu Routine. V současnosti mají za sebou spíše koncerty na klubové scéně, ale fanoušci je také mohli slyšet na festivalech United Islands, Budějovický Majáles a další.
Deska City Tales obsahuje celkem 9 skladeb a bude ke koupi jak na koncertech, v antikvariátu v ulici Spálená a prostřednictvím facebookových stránek kapely. Album bude zároveň dostupné na Spotify a na iTunes. O nahrávání a produkování desky se postaral Timon Svoboda z kapel Holden Caulfield a Piano. Singly Jillian a Routine je možné slyšet na rádiích Rock Zone, Radio Wave, Expres FM a Radiu 1. Příznivci tohoto hudebního stylu mohou Known as Brooklyn sledovat také na youtube.com a na soundcloud.com/knownasbrooklyn.
„City Tales, představuje kousky našich životů, které jsme chtěli do naší tvorby dostat. Samozřejmě je to především o našich vztazích, ale jsou to i jiné situace, které prožíváme a které nás ovlivňují.“ Uvádí Ondra Pexa a dodává: „Většina příběhů a našich pocitů, které z nich plynou, jsou spojovány právě s jedním městem a tak název City Tales, pro naše první album, přišel tak nějak sám.“ „Je to velký krok v naší hudební kariéře. Dá se říct, že vydání této desky je vlastně přechodem od studentské kapely k něčemu více oficiálnímu, co má jasný rámec.“ Doplňuje Štěpán Keprta, bubeník kapely.
Křest alba spojený s koncertem se uskuteční 8. 6. v CAFÉ V LESE. Vstupenky jsou již v prodeji na smsticket.cz a goout.cz.
Pro další informace se prosím obraťte na:
Stanislav Kodr, PR specialist, Known as Brooklyn
Tel.: +420 723 793 172
e-mail: knownasbrooklyn@seznam.cz

Known as Brooklyn - City Tales