Pražská kapela Pankix (indie rock) včera představila v exkluzivní online premiéře na Rock&Pop klip k singlu Víceúčelová. Jedná se o první ochutnávku z nové desky s názvem V tabletách, která vyjde v lednu.

Pankix mají na svém kontě dvě řadová alba, vítězství v několika hudebních soutěžích a stovky odehraných koncertů. Typické jsou pro ně energické a chytlavé kytarovky okořeněné elektrickými houslemi a samply. A přesně taková je i Víceúčelová.

„Je to písnička o nevěře, nechtěli jsme ale, aby vyznívala nějak depresivně, proto je klip trochu odlehčený. Odehrává se na zastávce, kde po prohýřené noci čekám na autobus s pestrou směsicí lidí, od starého pána přes punkerku až po jeptišky. A postupně si s nimi vyměňuju role, jsem prostě víceúčelová,“ přibližuje frontmanka kapely Sany.

„Natáčení bylo super, užili jsme si ho. Celý štáb a všichni herci byli výborní, obzvlášť si ale vážíme výkonu pana Valenty, který ani v 83 letech neměl problém před kamerou zatančit. Uvidíte sami,“ doplňuje Sany. Klip kapela pokřtila minulý týden v pražském Crossu. Jeho kmotrem se stal zpěvák kapely Lety Mimo Lukáš „Looky“ Klofec.

panix

Vydání nové desky V tabletách podpořili fanoušci kapely prostřednictvím crowdfundingové sbírky. Oproti předchozímu albu jsou všechny texty v češtině. Pankix spojili síly s producentem Jiřím Burianem (Republic of Two, Kapitán Demo), v současné době finišují nahrávku a výsledek představí počátkem příštího roku.

Klip k vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=Jvd9jiv69DY

Kontakt: Marcela Adamusová, masa@pankix.cz, 739 333 730