V sobotu 27. 5. se uskutečnil v Hranicích další ročník festivalu „Rockové Hranice”, pořádaný v posledních letech v areálu Staré střelnice. Minulý ročník se nesl ve znamení vystoupení skupiny Limetal, která si před hranickým publikem užila premiérové vystoupení a náležitě jej rozparádila před vystoupením hlavní hvězdy, britské skupiny Nazareth. To ale bylo loni.

Na letošní ročník Vašek Vlasák pozval také zvučná jména, i když „pouze” z domácí scény, což ale nebyla známka nějaké nižší kvality. Naopak. Jména jako: Dymytry, Tanja, Doga, Waldagang, slibovaly pořádnou porci kvalitní rockové muziky.

Začátek festivalu byl naplánován na 15:00 hodin, kdy také moderátor rádia RockMax Milan Krajči, alias 105kg, oznámil první vystupující kapelu, místní partičku Hra‘n‘ice, která se i přes své mládí předvedla se slušně znějícím setem a i když diváků pod stage přišlo jen pár (ostatní seděli pod stany), svou úlohu zvládli na jedničku. Po nich se představila další místní kapela, „Backlight”, hrající cover verze hitů známých kapel od nás i ze zahraničí. To už se začal areál pomalu plnit a své vystoupení zahájila Tanja, kterou doprovázeli členové současného „Citronu” v čele s kapelníkem Radimem Pařízkem. Na baskytaru se předvedl Radim Pařízek jr.

Následoval Waldagang s Miro Šmajdou u mikrofonu, který publikum dokonale rozehřál svou parádní show, a na závěr popřál brzké uzdravení zpěvákovi Vláďovi Šafránkovi.

Po zdařilém vystoupení Waldagangu se začalo prostranství pod pódiem plnit a ve 21:15 tóny intra zahájily  set kapely „Dymytry”, v současnosti jedné z nejpopulárnějších českých metalových kapel. Dymytry se do toho opřeli opravdu parádně i přes krátký výpadek techniky, což borce ale v žádném případě nijak nerozhodilo a skandující, jásající a poskakující publikum toho bylo důkazem.

Po tomto velmi povedeném vystoupení se úlohy zakončovatele celé akce ujala Doga v čele s charismatickým frontmanem „Izzym”. Doga předvedla set, složený ze skladeb z posledního alba a starších, osvědčených hitů. Její vystoupení bylo parádním zakončením této akce a kolem půlnoci se fanoušci začali pomalu rozcházet a rozjíždět do svých domovů. Letošní ročník se podařil a nám nezbývá, než popřát pořadatelům, aby i příští ročník vyšel alespoň tak, jako ty poslední dva.

 

Ladislav a Radovan Šiklovi