Jubilejní desáté řadovky ŠKWOR, která dostala název Uzavřenej kruh, se dočkáme letos v listopadu. Ale to je jen předzvěst bouře, která nastane v roce 2018, kdy kapela vyrazí na své dosud největší halové turné, pověstnou třešinkou na dortu pak bude 9. listopadu 2018 narozeninový koncert v pražské O2 Areně.

„Nový album se právě dokončuje a venku by mělo bejt už za pár tejdnů. Než se tak ale stane, musíme bejt přesvědčený, že jsme udělali maximum k naší spokojenosti,“ komentuje aktuální stav novinky Uzavřenej kruh frontman Petr Hrdlička a dodává, že tak jako předchozí nahrávky, i tato vznikala v naprosté tvůrčí svobodě.

Dle slov kapely by měla být novinka o něco tvrdší a „šlapavější“ než předchozí studiové album Hledání Identity. Chybět ale určitě nebude ani nějaká ta balada a klasické „škwoří vypalovačky“. To, na co se ale Škwor těší ze všeho nejvíc, je, až zahraje nové písně fanouškům naživo.

Na to si sice budeme muset počkat až do roku 2018, ale o to větší palba to pak bude. Právě v roce oslav svých dvacátých narozenin se totiž kapela rozhodla posunout laťku svých koncertů zase o něco výš a vydá se na své největší turné. To odstartuje 9. února v Ostravě a bude čítat celkem deset zastávek. Vrcholem oslav 20. výročí vzniku kapely pak bude speciální narozeninový koncert v pražské O2 Areně, který proběhne 9. listopadu.

Foto: Lukáš Kadeřábek, Supraphon

Převzato z HELPMUSIC

http://hudebnistranky.cz/wp-content/uploads/2017/02/help-music-logo-1-e1486900271691.png