V sobotu 19. května se konal třetí ročník Rock & Pop festu. Jednalo se o oslavu 28. narozenin Časopisu ROCK&POP v podobě koncertního mejdanu kapel. Koncerty se konaly v areálu fotbalového hřiště Starý Polaban v Nymburce, kde si pořadatelé pro návštěvníky připravili dvě podia, na kterých vystoupili různé žánry kapel, spoustu stánků s občerstvením a hlavně krásné počasí, které bylo součástí této akce po celý den.

Na Rock&Pop Stage vystoupily kapely jako jsou Fast Food Orchestra, kteří kromě známých songu divákům představili i písně z nového alba Struny, punk rockoví Totální nasazení, slovenští The Paranoid, kteří představili nového zpěváka Roba Ravena z kapely Meredith a sním i nový song Skúšam ťa nájsť. V nové sestavě se zde představila i česká kapela Krucipüsk, která plánuje před letními festivaly vydat novou píseň. Nechyběli zde ani kapely minus123minut, Sto zvířat, Plexis P. M a ani známí písničkář Pokáč.

Na unplugged podiu HelpMusic Stage vystoupili písničkáři Jarda Kříž, Ptakustik se svou kapelou, Záviš, Lukáš Písařík, Sendwitch a britský muzikant Justin Lavash žijící v Praze.

Jadavanová Kristýna