Hudební klub Česká 1 v Kutné Hoře hostil v pátek 18. ledna hudební skupinu Už Jsme Doma. Ta působí na hudební scéně skoro pětatřicet let. Během té doby se v ní vystřídal značný počet muzikantů, ale pilířem je a vždy byl Miroslav Wanek, zpěvák, kytarista a hráč na klávesy. Pro jejich tvorbu neexistuje žádná žánrová škatulka. Jde kombinací rocku, punku, ale také v ní najdeme například funky, ska, gregoriánské chorály i prvky disharmonie nebo chaotické rytmy. Je paradox, že více než v Čechách slaví kapela velké úspěchy v zahraničí. V USA a Kanadě odehráli vice než 700 koncertů a jsou tam pravděpodobně nejznámější českou rockovou skupinou. Hráli také napříč Evropou, v Moskvě nebo Tokiu.
V Kutné Hoře představili, za velké podpory části posluchačů, nejen skladby ze svého nejnovějšího alba Kry ale i průřez z mnohaleté hudební tvorby.
Skupina vydala devět studiových alb, dva živé záznamy koncertů a několik DVD včetně dokumentárního videa o své historii. Tradiční bylo i vystoupení na festivalu Trutnoff, které kapela „jednou provždy“ zrušila, na protest proti záměru organizátorů pozvat  na festival bývalého generálního tajemníka KSČ Miloše Jakeše.
Kdo by si chtěl poslechnout Už Jsme Doma naživo, má mnoho příležitostí, protože odehrají vice než stovku koncertů ročně

Richard Karban