GLADIATOR – 13

7 Květen, 2016 Recenze
GLADIATOR – 13
  • Datum vydání: 2014
  • Vydavatelství: AGENTÚRA DUNA

8/10

 

Třinácté album slovenských Gladiator je po pěti letech na světě. Ne, opravdu nečekejte návrat k tvrdému metalu, který tato pětice kdysi v 90. letech hrávala. To už je nejspíš navždy minulostí. Dodnes je tento fakt, že kapela tak výrazně změnila hudební styl, tématem různých diskusí na hudebních fórech i u nás.

Ale co, chalani z Nitry se rozhodli svobodně a hrají to, co je nejspíš víc baví. Mě osobně tyto poprockové věci také nevadí. Stejně jako nevadí fanynkám, kterých na koncerty chodí požehnaně.

Gladiator je takovou slovenskou podobou moravské Argemy. Občas mi silně připomíná i Haberův Team. Melodické písničky převážně o lásce, které by mohlo hrát každé rádio. Dnes ta česká občas hrají jejich největší hity, a to Pesničku o Medulienke, Raz tam v uličkách nebo Kúpim si pekný deň. Jenže nějak zapomněla, že od té doby Gladiator nahrál další alba, na kterých jsou další hity, a i tohle novinkové jich obsahuje pěknou řádku. Když nebudu počítat intro a outro, tak hned 11.

Takže pokud vám nevadí chytlavé songy nejen o lásce, jste Sám s ňou, chcete vědět, Na kom ti záleží, tak Stojí to za pokus stát se novým fanouškem této slovenské party. Bratři Miko a Maroš Hladký, Juraj Babulic, Tomáš Vereš a Petr Slamečka mě zatím nezklamali.

 

Petr Zavadilík

Publikováno se svolením redakce helpmusic.cz

JAREK NOHAVICA : JAREK NOHAVICA A PŘÁTELÉ

19 Červenec, 2015 Recenze
JAREK NOHAVICA : JAREK NOHAVICA A PŘÁTELÉ
  • Datum vydání: 2014-02-01
  • Vydavatelství: Jaromír Nohavica, P © 2014 Czech Republic

Představovat tohoto pána určitě není potřeba. Vždyť Jarek Nohavica se už mnoho let řadí mezi krále našeho folku a spousta jeho písní se může zapsat zlatým písmem do českých hudebních dějin. A i když nepatří mezi mé srdcové interprety, mám k jeho tvorbě velký respekt a je pro mě čest napsat pár řádků o jeho nové nahrávce, kterou je živé 2CD s DVD zdarma jako bonus (nebo naopak?).

Číst dál…

IRNIS – Nad zemí

19 Červenec, 2015 Recenze
IRNIS – Nad zemí
  • Vydavatelství: Irnis

Valtice, hlavní město vína. Není to tak dávno, co jsem do tohoto města dorazil totálně utahaný, protože jsem si vymyslel pěší túru z Podivína přes Lednici a nádherně rozlehlý zámecký park, kterému se na mapách říká Lednicko-valtický areál. Ani se nedivím, že se mnou nikdo nechtěl jít. Nohy mě bolely celý víkend, ale na druhou stranu nelituju a klukům z kapely IRNIS závidím. Tolik krásných památek a přírody na jednom místě se jen tak nevidí.

Číst dál…

M2E: Tohle je přepadení!

31 Prosinec, 2014 Recenze
M2E: Tohle je přepadení!

Album ,,Tohle je přepadení!“ vyšlo 19.12.2014 jedné čtyř členné kapele M2E (dříve Minute to Escape) z Bruntálu.

Ta vznikla začátkem roku 2013 zpěvákem a baskytaristou Petrem Havlíkem, společně se zpěvákem a kytaristou Davidem Piňosem, kytaristou a zpěvákem Arnoldem Pavlíkem a Petrem Švidernochem, který je nesdílnou součástí bicí.

Číst dál…

ARGEMA – POMALÁČE 4

10 Listopad, 2014 Recenze
ARGEMA – POMALÁČE 4
  • Datum vydání: 2014-11-08
  • Vydavatelství: Warner Music

Pod hlavičkou Warner Music vydala stálice melodického romantického rocku ARGEMA své další řadové album POMALÁČE 4. Jak již název napovídá, jde o čtvrté volné pokračování pomalých písní – ploužáků, které jsou od této kapely velmi žádané. A také jde o druhé CD, jež s Argemou nazpíval její současný zpěvák Jaromír Hnilica. Tím prvním byly loňské Pocity.

Číst dál…

HARLEJ: Na prodej

18 Říjen, 2014 Recenze
HARLEJ: Na prodej
  • Datum vydání: 2014-10-13
  • Vydavatelství: 2014 Harlej Records (digi distributed by SUPRAPHON a.s., 2014)

„Harlej vyměkl!“ Tolik stručná stížnost jednoho z fandů, který se vyjádřil na webovkách kapely. A když se navíc ještě ke mně dostaly informace, že pár věcí na novou desku napsal Kuba Ryba (Rybičky 48), Radek Mihok (Jaksi Taksi) nebo Ota Balage (BSP), začínal jsem být nervózní. Ale nejlepší je si udělat vlastní názor. Hlavně v případě, když jsem Harlej nikdy nepovažoval za extra tvrdou kapelu a často na svých albech měl i songy dost pomalé.

Číst dál…

Lola běží – Lola běží (2014)

27 Září, 2014 Recenze
Lola běží – Lola běží (2014)
  • Datum vydání: 2014-09-25
  • Vydavatelství: Lola běží

Na každé recenzi, kterou mám napsat, nenávidím ty začátky. Třeba: „Pražská kapela složená z Nepražáků…“ – ale takových kapel je po Praze asi víc –, nebo: „Eponymní prvotina kapely Lola běží…“ Jedna věta střídá druhou ve své nedokonalosti. Ale nějak se začít musí. A asi už se začalo. Laskavý čtenář už tuší, o čem bude řeč, takže třetí divnou větu nepřidám.

Číst dál…

Lily Allen vydává nový singl Hard Out Here

Lily Allen vydává nový singl Hard Out Here

Lily Allen je velice známá zpěvačka dnešní doby, proslavená především písní Smile Většině lidí toto jméno něco říká. Proslavená je i velmi častou kritikou ostatních muzikantů bez vedlejších servítek. V této recenzi se zaměřuji na její nové album Hard out Here a především na prvotní singl z tohoto alba. 

Číst dál…