PRAHA – Centrum Prahy na jednu noc zaplaví davy studentů. 27. března totiž proběhne jubilejní 5. ročník festivalu Student Fest. Po boku známých interpretů zahrají i nadějné mladé kapely.

Před pěti lety to byl sen nakreslený na papíře, dnes je Student Fest kultovním festivalem, bez kterého si nelze českou scénu představit. Prahu každoročně zaplaví na dva tisíce mladých lidí, aby se stali jeho součástí. Na pódiích klubů v centru Prahy se představí známá jména české scény, ale i desítky mladých nadějných kapel, na které hvězdná kariéra teprve čeká.

Mezi hlavní jména letošního Student Festu patří mimo jiné rock’n’rollová formace Airfare, raggae legenda Mr. Cocoman & the solid vibes , šílení První Hoře nebo našlápnutá formace Hi-Fi. Elektronickou sekci festivalu rozhoupou v rytmu drum&bassu a dubstepu djs Deadly Viperz, Bifidus Aktif, Pixie a celá řada dalších. Celkem na Student Festu letos vystoupí na 8 pódiích dohromady přes 40 interpretů.

„Přebíhání. To je jedna z hlavních charakteristik festivalu,“ přibližují s úsměvem organizátoři ideologii festivalu. „Díky blízkosti všech festivalových klubů si každý návštěvník může sestavit svůj vlastní program a přebíhat si podle libosti mezi jednotlivými hudebními kluby jako na open-air festivalu. Centrum Prahy se tak stává rejdištěm převážně mladých lidí, kteří doslova táhnou za hudbou.“

Již od vzniku festivalu organizátoři drží vstupné do 26 let na 150Kč za celý festival. Ostatní si pak připlatí stovku navíc.

Student Fest se koná tradičně v den před velikonočními prázdninami (letos 27.března) a to v klubech Rock Café, Vagon, Jam Café, Popocafepetl, K4 a na třech stages v Chapeau Rouge.

Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách festivalu www.studentfest.cz

Kontaktní osoba pro tisk:

Jan Gregar

Ph.: 00420 608 08 30 16

mail: honza@studentfest.cz

www.studentfest.cz

Kontakt pro akreditace:

Jan Jelínek

Ph.: 00420 739 667 010

mail: produkce@studentfest.cz

www.studentfest.cz

studentfest13-800px