M-klub Valašské Meziříčí připravuje společně se studenty detašovaného pracoviště Vysoké školy Báňské ve Valašském Meziříčí druhý ročník Majálesu. Majáles 2013 je naplánovaný na druhou květnovou sobotu 11. května, kde se v areálu zámku Žerotínů představí na tucet kapel a chybět samozřejmě nebudou ani zajímavé workshopy.

Letošní program nabízí dvanáct účinkujících, kteří vystoupí na nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí a v prostorách M-klubu. Hlavními hvězdami letošních studentských oslav máje a krás studentského života bude určitě formace Vypsaná Fixa a osmičlenná slovenská hudební skupina Polemic se svou ska/reggae show. Od našich východních sousedů ještě na Majáles dorazí kapely Slobodná Európa a indie rocková skupina Lavagance.

Na meziříčském Majálesu se představí také přední česká kytarová kapela November 2ND, která vyjíždí na turné k bonusové reedici debutového alba Midnight Desert společně s nashvillským kytaristou Stevem Walshem nebo alternativní pražská kapela Kill The Dandies!. Kromě výše zmiňovaných vystoupí také energická, spontánní a stylově nezařaditelná kapela První Hoře, mezinárodní skupina CCTV Allstars, jenž má své sídlo v Praze a právě v těchto dnech vydávají svou druhou desku, kterou samozřejmě představí i ve Valašském Meziříčí nebo ostravští pop-alternativní Vladimír Cirkus. Výčet účinkujících kapel uzavírají pražští The Unholy Preachers a domácí kapely Elektrïck Mann a Under The Surface.

Součástí meziříčského Majálesu 2013 budou také zajímavé workshopy, které budou probíhat v divadelní kavárně Kulturního zařízení v areálu festivalu. Program je nabitý skvělými účinkujícími a je možné, že dojde i na nějaké překvapení. Doufejme jen, že nám letos bude přát počasí a pořádně ten studentský svátek oslavíme!

Vstupenky na Majáles 2013 lze v předprodeji koupit v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí na druhém nádvoří zámku Žerotínů nebo online na stránkách vstupenky.kzvalmez.cz za cenu 150 Kč, na místě se poté budou prodávat za 200 Kč.

(smo)