majales_logoBrno, 3.5.2013 – Majáles Open Air se stal festivalem, který nejen otevírá sezónu zábavy pod širým nebem, ale do značné míry určuje trendy pro daný rok. I letošní účastníci se mohou těšit na řadu příjemných inovací.

 

Vychytávka první – A Stage. Áčková stage je přizpůsobená propracované show kapely Kryštof, která ji předvedla na třech vyprodaných jarních koncertech turné k desce Inzerát. Součástí instalace jsou např. obří posuvné LED panely, zdvižná plošina, světelný park či velké molo, po kterém se hudebníci dostanou hluboko do publika. „Výběhy nám dovolují být v bezprostřední blízkosti s fanoušky, doslova mezi nimi a to je skvělý zážitek,“ uvádí za kapelu Richard Krajčo. Velké pódium a celou show umožnila zejména finanční podpora generálního partnera Majáles – investiční společnosti Mayzus.

 

Vychytávka druhá – vratné kelímky. Letošní ročník bude dozajista nejčistší – piva se totiž budou točit do zálohovaných kelímků z tvrdého plastu. Kelímek se dá pohodlněpřipnout za opasek či kapsu od kalhot. Největším přínosem je fakt, že se návštěvníci nebudou muset brodit záplavou plastových kelímků. „Na pohodlí a komfort prostoru jsme vždycky velmi dbali, ale kelímky na zemi byl neodstranitelný kolorit všech festivalů. To už je ale minulostí. Odhadujeme, že se takto zbavíme až 80% celkového odpadu,“ uvádí jeden z organizátorů akce Tomáš Zábranský. S konceptem vratných kelímků přišel jeden z hlavních partnerů akce – Plzeňský Prazdroj.

 

Vychytávka třetí – festival bez nepříjemné ochranky. Pořadatelé společně s hlavním partnerem akce, softwarovou bezpečností společností AVG, připravili nový koncept festivalové ochranky – na první pohled totiž nepoznáte, že tam ochranka je. Namísto bezpečáků v černém oblečení a se zlým pohledem nastupuje přátelská pořadatelská služba „AVG Festival Service“. Tito pracovníci jsou pečlivě proškoleni o celém fungování festivalu a rádi poradí a pomohou s řešením jakéhokoliv problému. Pořadatelská služba je integrovaná do systému bezpečnosti, zdravotní a požární ochrany.

 

Vychytávka čtvrtá – program. Rozhodně nejbohatší za celou historii Brněnského Majálesu. „Přes dvacet kapel špičky české hudební scény, ale také osm studentských kapel, které vzešly z talentové soutěže Gambrinus Excelent Talents,“ shrnuje hudební část dramaturg Michal Šamánek. Nehudební doprovodný program bude neméně pestrý. Hlavní partner Skupina ČEZ přiváží velkou ENERGY zónu a prezentaci budoucnosti v dopravě: e-mobility. V areálu budou instalovány 3 velké kontejnery Gambrinus Excelent, každý věnovaný jednomu fenoménu: světlo, hudba a arkádové hry. Dále vyroste velká FRESH zóna s workshopy a mnoha atrakcemi. Univerzitní zóna nabídne prezentaci studentů UHK.

 

Vychytávka pátá – nový král. Nový král Majáles bude zvolen přímo v průběhu festivalu. Letos se o titul uchází 4 kandidáti – ti změří své síly v klání na obou hlavních pódiích za účasti hlavních hostitelů večera – Jana Krause a Jakuba Koháka.

 

Vychytávka šestá – místo konání. Festival se letos přesune do prostorů Výstaviště, které nabízí návštěvníkům větší komfort. V areálu vyrostou čtyři velké open air scény a další tři univerzitní zóny v pavilonech G1, G2 a F, kam se přesune i následný noční program. “Areál brněnského Výstaviště má nespočet výhod – pevný povrch odolný proti rozmarům počasí, více prostoru, lepší dopravní dostupnost, zázemí v pavilonech,” doplňuje tiskový mluvčí Štěpán Neubauer. Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou vznikne v areálu nespočet relaxačních zón včetně cateringového zázemí.

 

 

Kompletní info na http://brno.majales.cz/

 

V případě dotazů kontaktujte

 

Štěpán NEUBAUER

tiskový mluvčí

+420 604 216 726

pr@majales.cz

www.majales.cz