VotvírákFestival Votvírák, největší český multižánrový hudební festival (zaměřený pouze na české a slovenské interprety a hudebních seskupení). Ve dnech 14. až 16. června 2013 se uskuteční na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích jeho další ročník.

Dne 6.6. 2013 pořadatelé festivalu Votvírák zveřejnili kompletní lineup festivalu.

Kromě známých a populárních interpretů dostali v programu šanci i mladší a méně známé kapely, jako jsou Five O´Clock Tea, Enter, Checkpoint, nebo Artmosphere, vítěz talentové soutěže Rock Nymburk. Hvězdné obsazení se vystřídá i na TV Óčko Hip Hop stage, kde se kromě Rytmuse můžete těšit na Ektora, Vec, Vladimír 518, nebo Moja Rec. Prima Cool stage, se svou okouzlující blikajícící Cool Cube bude dominantou taneční zóny.

Kromě pestrého hudebního, sportovního a jiného doprovodného programu festivalu je pro návštěvníky, milovníky dobrého jídla a pití připraveno příjemné překvapení. „ Pokusili jsme se udělat maximum, i pro ty, co se na festivalech rádi dobře nají a kterým už klobásy, steaky a nudle lezou krkem“ dodala za pořadatele Martina Jablanovská. Na festivalu se již tradičně ukáže KFC, nově BurgerKing a řada jiných cateringových vychytávek.

Pivovary Staropramen, hlavní partner festivalu připravuje pro návštěvníky VIP zóny patrový VIP stan s pohodlnými sedačkami, vybraným občerstvením a krásným rozhledem na celý festival.

Ostatní festivaloví hosté ale nepřijdou zkrátka. V celé řadě pivních stanů společnosti Staropramen si budou moci pochutnat na výborném Staropramenu čepovaném – jak je už na Votvíráku pravidlem – z tanků, připraveny jsou rovněž ochutnávky nefiltrovaného piva a populárních ochucených nízkoalkoholických piv. Ty budou k dostání také v Cool zóně, kde Staropramen připravil rovněž doprovodný program.

Pro labužníky bude na Votvíráku postaven i speciální pivní stan s nabídkou belgických piv ze sortimentu skupiny, do níž patří i Pivovary Staropramen. A pro řidiče samozřejmě bude k dispozici nealkopivo.

Součástí aktivit Staropramenu na festivalu bude i projekt „Sbírej víčka, postavíme…“ , který společnost zahájila už roce 2011. To se podařilo vybrat 490 kg umělohmotných víček, která pak posloužila k výrobě hracích prvků na vybraných dětských hřištích.Protože i zábava může pomoci, rozvineme projekt i na festivalu Votvírák“ řekl Roman Fejt, pořadatel festivalu.

Aktuální informace na www.votvirak.cz

lineup Votvírák