Bývalá kavárna a diskotéka Alfa v Paláci U Stýblů na pražském Václavském náměstí ožije v průběhu festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu nejen velkou výstavou, divadlem, diskusemi a přednáškami, ale také několika koncerty: 15. října zde na jednom z mála letošních vystoupení zahrají indie-rockoví Please the Trees se sborem Elpida. O dva dny později zde svoji těžko zařaditelnou temnou směs šansonu, punku, rocku, blues i country rozjede americko-francouzský anarchistický šansoniér Theo Hakola s kapelou The Wobbly Ashes. Theo Hakola, přezdívaný „Baudelaire s elektrickou kytarou“, během své bohaté hudební kariéry například zakládal francouzskou formaci Orchestre Rouge, produkoval první desku Noir Désir nebo okouzlil Nicka Cavea, kterému na jednom turné i předskakoval. Celý festival uzavře 19. října hudební formace The Brownies.

Vstupenky na Thea Hakolu a Please The Trees se dají koupit již nyní na pokladně divadla Archa (on-line na vstupenky.divadloarcha.cz), všechny pak na místě před začátkem koncertu. Více informací o programu festivalu na www.ctyridny.cz.

Please The Trees a Elpida

  • 15. 10. 2013, 20.30, Palác U Stýblů

Netradiční spojení indie-rockové kapely Please The Trees se sborem seniorů Elpida funguje od roku 2010, kdy se frontman kapely Václav Havelka zapojil do kampaně proti diskriminaci seniorů. Své autorské písně nazkoušel právě se sborem seniorů Elpida. Pěvecký sbor dvaceti seniorek pod vedením sbormistryně Zuzany Seibertové zpívá od podzimu 2010, vystupuje na letních hudebních festivalech i na klubových scénách, společně s PTT vydali EP. Please the Trees vydali v roce 2012 v pořadí třetí desku A Forest Affair, za kterou dostali hudební cenu Anděl v kategorii Alternativa.

Theo Hakola and The Wobby Asches (USA/Francie)

  • 17. 10. 2013, 20.00, Palác U Stýblů

Americký zpěvák, skladatel, instrumentalista, spisovatel, režisér a herec. Od roku 1978 žije v Paříži. Hakola nejdříve zakládá postpunkovou kapelu Orchestre Rouge. Svou punkovou nespoutanost i své americké kořeny naplno projevil ve své další kapele Passion Fodder, která si vysloužila stylové označení anarcho-country. Současná hudební tvorba Thea Hakoly se více koncentruje na sdělení životních zkušeností v elegantním noir – šansonovém projevu, s prvky country-bluegrasových amerických kořenů, rockovou zpětnou vazbou, punkovou nepodajností vůči jakémukoliv, zvláště pak americkému establishmentu, ale i neskrývanou vášní a láskou k ženám.

Koncert pořádá festival 4+4 dny v pohybu ve spolupráci s agenturou TWO GUNS.

The Brownies

  • 19. 10. 2013, 21.00, Closing party, Palác U Stýblů

The Brownies jsou muzikanti, kteří se v roce 2011 potkali na tržišti. Kytarista Pavel Rohlena hrával na pražských tržištích. (Pražané je mohou znát hlavně z jarní a letní Náplavky) a Annamária d´Almeida na tržiště chodila jíst koláčky. A tak se domluvili a dali se dohromady.

Osmnáctý ročník festivalu 4+4 dny v pohybu proběhne od 11. do 19. října v Paláci U Stýblů, dále v Divadle Archa, na Nové scéně Národního divadla, v budově ORCO – Bubenská 1, na Baráčnické rychtě a ve Studiu Alta.