DSC_0361 – kopieNový brněnský hudební klub Sono centrum na ulici Veveří nabízí luxusní prostory o kapacitě 600 míst, samostatně fungující restauraci pro 300 návštěvníků a luxusní hotel s 80 lůžky s vlastními přístupy.  Provozovatelé si dali za úkol konkurovat ostatním brněnským hudebním klubům, ceny by se tedy měly držet v rozumné rovině. Žánrově nenajdete v Sonu žádné zaměření, každý si zde přijde na své.

Dan Giač, dramaturg hudebního klubu, k tomu říká: „Celý projekt je koncipován jako multižánrové středisku, kde člověk nalezne pohodlí a kvalitu, stejně je tomu bude přizpůsobena dramaturgie, která není cílena na konkrétní oblast či věkovou kategorii, ale chceme nabídnout všem kvalitní program a v příjemném prostředí. Po prvních zahřívacích měsících se soustředíme na přípravu zajímavého programu 2014/2015, ve kterém již nyní ve spolupráci s partnery můžeme přislíbit Kronos Quartet, King´s Singers , Take 6, Incognito a samozřejmě přední české umělce.“
zpodia (foto Zuzana Pálešová)
„Muzika je můj koníček celý život a hudební klub byl další logický krok po finančním vstupu do společnosti Sono Records.“ Říká majitel Sono Centra, JUDr. Jiří Štopl a dodává: „Sono se řadí k nejlepším nahrávacím studiím u nás a naším cílem aby tuhle laťku kvality Sono Centrum nejen potvrzovalo, ale aby se pokusilo ji o kousek zvednout a patřit k nejlepším klubům v mezinárodním měřítku. “
tiskova konference 23.4.
Největší rozjezd klubu se předpokládá od podzimu, kdy by měly do Brna zavítat i velké hvězdy. První veřejný koncert v klubu již zítra přivítá Goldfish, což ocení zejména příznivci elektronické hudby. V budoucnu se můžete těšit například na vystoupení Hradišťanu, Heleny Vondráčkové, Petera Lipy, nebo Bratří Ebenů.
tiskova konverence - P. Štěpánek, D. Giač, D. Čada, arch. F.Šmédek, JUDr. J. Štopl (foto Zuzana Pálešová)
Za stavbou SONO centra původně stála korupce, kdy si bývalý starosta Kvapil spolu s lobbistou Novotným řekl o úplatek.Dvojice chtěla, aby jim investor zaplatil původně čtyři, pak dva miliony, nakonec slevili na jeden milion korun. Investor Jiří Štopl naoko souhlasil a korupci nahlásil na policii. Předání úplatku se tak odehrálo již v režii kriminalistů. Novotného policisté zatkli krátce po převzetí peněz, poté zadrželi i Kvapila. Celkem projekt stál více než 300 miliónů, dle slov investora pana Jiřího Štopla je odhadovaná návratnost přibližně 25 let.
DSC_0410 (2)

Tomáš Babický
použité fotografie: Zuzana Pálešová, první a poslední Tomáš Babický

 

Seznam koncertů:

  • 25. 4. Goldfish
  • 27. 4. Duke Ellington Orchestra
  • 30. 4. Slovanský komorní
    ansámbl
  • 2. 5. Opening party
  • 8. 5. Koncert N.O.H.A.
  • 11. 5. Manfred Mann’s
    Earth Band (GB)
  • 14. 5. Peter Lipa
    Band (SK)
  • 22. 5. Bratři Ebenové
    (CZ)