Rock´n´rollové zemětřesení Black Lips opět v MeetFactory!

Atlantští garage-rockoví Black Lips se v březnu se vší razancí znovu přihlásili o slovo novým albem Underneath The Rainbow. Již sedmá položka jejich rozdivočelé diskografie stále dělá čest jejich pověsti zlobivých kluků, kteří za svou přijali klasickou rockovou trojčlenku – sex, drogy a rock’n’roll. Po dvou letech se Black Lips vrací do MeetFactory, a to 21. května.


Black Lips vznikli v atlantské Georgii kolem roku 1999. Z původní sestavy zůstaly tři čtvrtiny formace, a sice zpěvák, kytarista a lídr Cole Alexander, baskytarista Jared Swilley a bubeník Joe Bradley.
1400138375_BlackLips
První album s prozaickým názvem Black Lips! vyšlo v roce 2003 a poslední, sedmé album Underneath The Rainbow letos v březnu. Žánrový rozptyl dosavadní produkce Black Lips stojí rozkročený někde mezi garážovou špínou a kocovinou a to i přesto, že jejich šesté album Arabia Mountain z roku 2011 produkoval retro popový harcovník Mark Ronson. Ten si jméno udělal produkcí pro nebožku Amy Winehouse, Lily Allen nebo Kaiser Chiefs. Undernetah The Rainbow produkoval Patrick Carney z The Black Keys.

Vedle oficiálních alb mají Black Lips na kontě i spoustu kolaboračních splitů například s YACHT, The Dirtbombs nebo Pierced Arrows. Se spřáteleným Bradfordem Coxem z Deerhunter natočil Cole singl a krátkou chvíli s ním spolupracoval na společném projektu Ghetto Cross.

Více informací:

http://black-lips.com/

https://www.facebook.com/theblacklips

http://theblacklips.tumblr.com/

MeetFactory: Black Lips (US)/Johnny The Horse (CZ)/21. 5. 2014

Vstupenky za 290 Kč a bez poplatků na www.meetfactory.cz nebo u Ticketstream, Ticketportal, Ticketpro.