Fotografie 2011Nové autorské písňové album Jiřího Pavlici a Hradišťanu vychází 18.6., bude se jmenovat Vtěřiny křehké. Album připravoval soubor několik let a k natočení patnácti skladeb došlo letos na jaře ve Studiu Michael. Více o albu se můžete dozvědět přímo od Jiřího Pavlici zde:

Fotografie 2011 Na novém patnactiskladbovém albu Jiří Pavlica a Hradišťan volně navazují na svoji tvorbu starších alb. Jiří Pavlica představí zhudebněné  texty řady předních českých autorů jako jsou například Michal Stránský, Dušan Vančura nebo  Jan Skácel, který je autorem textu právě uváděné skladby „Šťovíky u cest“. Nabízíme Vám ochutnávku z alba v podobě skladby „Šťovíky u cest“.

Novou nahrávku uvede Hradišťan na speciálních koncertech, ve středu 11.6. na pražském Vyšehraní  a 18.6. v brněnském Sono Centru.
Fotografie 2011Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou je ojedinělým tělesem s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence lidová tradice.Dnes je Hradišťan (v širší podobě i s tanečním souborem) profesionálním tělesem, které programově pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem, domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Hradišťan spolupracuje s rozhlasem, televizí a filmem, koncertoval na 4 kontinentech, natočil více než 30 stěžejních zvukových nosičů (viz. Diskografie) a na mnoha dalších spolupracoval. Fotografie 2011 Fotografie 2011

Hradišťan 2014:

Jiří Pavlica – housle, zpěv
Alice Holubová – zpěv
David Burda – klarinet, flétny, zpěv
Milan Malina – cimbál, zpěv
Josef Fojta – klávesy, perkuse, zpěv
Roman Gill – viola, zpěv
Milan Gablas – kontrabas, zpěvFotografie 2011 Fotografie 2011