Třetí ročník valašskomeziříčského multižánrového festivalu VALMEZ 2014 se letos uskuteční v sobotu 11. října v prostorách Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí v zámku Žerotínů. Začátek akce je stanoven na patnáctou hodinu. Festival zahájí promítání filmu VALMEZ 2013, který připomene atmosféru ročníku loňského.

Vlastní program festivalu bude zahájen po promítnutí filmu a bude pokračovat do dvou hodin ráno následujícího dne. Na obou pódiích ve velkém sále a v M-klubu se vystřídá třináct autorských kapel, které jsou buď přímo z Valašského Meziříčí, nebo jejich protagonisté zde mají původ nebo bydliště. „Festival bude opravdu průřezem všech žánrů od jazzu až po metal. Každý bude mít možnost najít si ten žánr, který je mu nejbližší a pokud nebude zrovna hrát ta jeho kapela, bude mít možnost využít občerstvovací zóny v divadelní kavárně,“ sdělil jeden z organizátorů Stanislav Španihel.

A koho budou mít posluchači možnost slyšet tentokrát? Především dá se říci infant terriblé valašskomeziříčské scény Elektrïck Mann a jako protiklad Lucii Redlovou se zajímavými hosty. Zahrají také v rámci republiky úspěšní Tichonov, novou desku pokřtí a novou sestavu představí metaloví Under the Surface, po dlouhé době se představí ve Valmezu vzniknuvší Zavíráme! a oslavy čtyřiceti let trvaní zde završí rocková legenda Kanon. Dále budou k poslechu jazzoví Deep M Ocean, punk hardcoreoví Facan a nabídku kapel doplní Artifical Life, Bílá vdova, Ready for Action, 4Dogs a Check da Skills. „Co se týká občerstvení, bude o návštěvníky dobře postaráno po dobu celého festivalu. A vstupné bude přijatelné pro všechny věkové kategorie, studenty počínaje a důchodci konče. Kdo vydrží déle a přijde již od začátku, tak zaplatí pouhých 50 Kč a navíc deset šťastných získá zdarma CD místních kapel. Ti, co přijdou po sedmnácté hodině, zaplatí 100 Kč,“ dodává Stanislav Španihel.

Na rozjezd je v M-klubu na pátek 10. října připravena Improliga s názvem Valouny and friends and fous – Historky z podsvětí, která je letos oficiální součástí festivalu Valmez 2014. „Jelikož spadá improvizační zápas pod festival, tak nabízíme také společnou vstupenku zahrnující oba dva dny. V předprodeji vyjde na 120 Kč, na místě pak 140 Kč,“ doplnil Španihel. Páteční program začne v 19 hodin.

(smo#2014)

Ondřej Smolka, PR Manager, Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, p. o.

Kontakt: tel. 739 470 291, email: smolka@kzvalmez.cz