S přicházejícím podzimem se mimo jiné blíží i vydání několika zajímavých CD. Mezi ty nejočekávanější bezpochyby patří desky dvou pražských kapel – Dirty Blondes a Queens of Everything. A protože skupiny chystají i společný křest a turné, rozhodli jsme se oslovit jejich frontmany a položit jim pár otázek. Co nám prozradili, se můžete dočíst právě zde.

Čeká vás společný křest a společná tour. Co vás přivedlo na myšlenku obě kapely takto těsně propojit?

Krleš (Queens of Everything): My se takhle těsně propojujeme na různých akcích už docela dlouho, takže nám to přišlo celkem přirozený. A hlavně se s Dirty Blondes super kalí!

Tomáš (Dirty Blondes): Už když jsme plánovali podzimní vydání desky, tak jsme přemýšleli, kdo by si s námi mohl zahrát na křtu, nebo dokonce odjet celou tour. A když jsme se dozvěděli, že Královny také chystají novou placku, která má vyjít na podzim, byla myšlenka o společném křtu a tour hned na světě. S Královnama se dobře známe, takže o srandu a pár hangoverů nebude nouze.

Zatímco Dirty Blondes vydali svou předchozí desku v roce 2012, u Queens of Everything to bylo ještě o dva roky dříve. Čím to, že od vašeho posledního počinu utekla tak dlouhá doba? A mohl bys nám k nové desce něco prozradit?

Krleš: Jsme prostě flákači. Na rozdíl od Blondýn se intezivně věnujeme i dalším aktivitám, například chlastání. Na nový desce proto bude kromě novinek i pár letitých kousků.

Dirty Blondes navazují na velmi úspěšné CD Don´t Be A Pussy. Jak natáčení a přípravy probíhaly?

Tomáš: Po Don´t Be A Pussy jsme byli velice zaneprázdnění – spousta koncertů, práce, osobních věcí… Až s příchodem nového bubeníka Bena se to konečně hnulo a během posledního roku a půl jsme tvořili materiál pro novou desku. I samotné nahrávání nám trvalo docela dlouho, ale teď už se vše mixuje.

Společný křest se uskuteční 16. října v Lucerna Music Baru. Na co se můžou kromě pořádného večírku fanoušci těšit?

Tomáš: Dirty Blondes s novou deskou připravují i novou show a chybět nebude ani pár hostů. Bude to prostě pěkný!

Krleš: Královny budou mít na pódiu kromě standardní sestavy ještě klávesy, které obslouží Karel z The Prague Conspiracy. A zapomenout nesmíme ani na Birds and Wolves, kteří celý večer zahájí.

Kromě křtu vás čeká i společná tour, která čítá celkem 17 zastávek. První proběhne 10. října v Českých Budějovicích. Máte mezi kluby, které na podzim navštívíte, nějakého osobního favorita?

Tomáš: S Dirty Blondes se klasicky hodně těšíme na jih, třeba právě do Českých Budějovic nebo Strakonic. Taky party ve Slash Baru v Karlových Varech stojí vždycky za to. Zároveň je tam ale i pár klubů, kde jsme nějakou záhadou ještě nikdy nehráli, tak jsme zvědaví.

Obě kapely za sebou mají také několik koncertů v zahraničí. Chystáte nějaké společné hraní i tam?

Tomáš: My máme v tour jedinou mezeru, kterou jsme vyplnili koncertem v Německu. Bylo by super si s Královnama zahrát v zahraničí. Třeba se nám to někdy podaří.

Plánujete takto úzce spolupracovat i nadále?

Krleš: To se ještě uvidí, jestli se na tour navzájem nesežereme a jestli budou Blondýny schopny akceptovat našeho basáka Rafana jako vrchol potravního řetěžce.:)

Není tajemstvím, že Dirty Blondes nedávno natáčeli nový videoklip? Můžeš nám nastínit, o co v něm půjde? A objeví se v něm i někdo z Queens of Everything? (rozhovor vznikal ještě před vydáním videoklipu – pozn. red.)

Tomáš: Ano, byl toho plný Facebook a myslím, že už jsme tím všechny štvali. Rozhodli jsme se totiž udělat venkovní klip, ale kvůli špatnému počasí jsme museli několikrát posouvat termín natáčení. Klip bude k novému songu Fucking Joke a bude o příběhu dvou lidí, kteří se rozhodli něco změnit. Z Královen nás podpořil právě strejda Krlda.:)

Krleš: Doufám, že moje taneční kreace zůstanou zapomenuty ve střižně!

Co byste na závěr vzkázali čtenářům?

Tomáš: Ať koukají zvednout svoje zadky a dorazí na pořádnej večírek blonďatejch královen za podpory Sailora Jerryho, který se prožene celou republikou!

Krleš: Přesně tak! Kdo nedorazí, bude nadosmrti litovat!