Po více než čtyřech letech vydala česká skupina Tata Bojs v čele s Milanem Caisem deváté řadové album a první v druhém čtvrtstoletí existence. Deska dostala mnohoznačný název A / B, kterým kapela navazuje na loňský dvojsingl Strana A a o skvělých kvalitách novinky se mohou přesvědčit také fanoušci ve Valašském Meziříčí, kde kapela zahraje 20. listopadu ve velkém sále Kulturního zařízení. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketstream.

Na nové album si museli fanoušci Tata Bojs počkat dlouhé čtyři roky a jak napovídá samotný obal alba, mohou se těšit na hodně barevné chutě, mnoho zajímavých hostů a na Tata Bojs až nečekaně přístupný zvuk. „Nemyslím si, že bychom se vědomě rozhodli pro nějaký konkrétní zvuk. A už vůbec ne z hlediska jeho případné přístupnosti. Je to spíš tak, že zvuk si vybere nás. Respektive písničky si řeknou. Je ale pravda, že se nám chtělo na desce použít trochu víc elektroniky, ochutit ji osmdesátkovým zvukem. Ale takovým tím současným osmdesátkovým zvukem,“ komentuje to Mardoša a Milan Cais dodává: „Ač jsme měli na začátku nějakou zvukovou vizi, byl jsem vlastně poměrně překvapený, jak se album vylouplo v docela poslouchatelnou popovou desku.“

Nenechte se však zmást, nic z výše zmíněného neznamená v případě Tatáčů žánrové kotrmelce nebo nájezd do středního proudu. Jak jsme zvyklí, kapelu stále zdobí především chytrá hravost a určitá lehkost jak v textech, tak ve zvuku. Turné nazvané Od A do B Tour odstartuje 30. října a bude čítat celkem třináct zastávek, jednu právě i ve Valašském Meziříčí, ale na to, které z nových písní na turné zazní, si budou muset fanoušci ještě chvíli počkat, neboť Tata Bojs budou mít při sestavování setlistu koncertů vskutku nelehké rozhodování.

Vstupenky na meziříčský koncert Tata Bojs jsou k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a v síti Ticketstream.

 

 

 

 

(smo#2015)

 

Ondřej Smolka, PR Manager, Kulturní zařízení města Valašského Meziříčí, p. o.

Kontakt: tel. 739 470 291, email: smolka@kzvalmez.cz, www.kzvalmez.cz