Syrové kytary nahrané uprostřed krušnohoří a synthpop z vinohradského podzemí, The Prostitutes a Apollinaire pokřtí v továrně své nové desky.

 

The Prostitutes natočili desku “Zum Passer” v krušnohorské hospodě U Pašeráka (Zum Passer). Jedná se pravděpodobně o nejsyrovější a nejméně učesanou nahrávku absorbujcí rozporuplnou atmosféru krušnohorských lesů, luk, uranových dolů a pracovních táborů. Přestože vznikla jako experiment, rozloučení před plánovanou roční pauzou, skupina se jí nakonec rozhodla vydat jako celé album.

 

Celý večer spojuje osoba kytaristy Martina Přikryla, Apollinaire totiž vznikli původně jako jeho sólový elektronický projekt. Do něj pak přizval zpěváka Zdeňka Lichnovského a společně zjistili, že do komplexního synťákového zvuku potřebují zpěv Terezy Vytiskové. Bubnů a programování se zhostil Petr Matoušek a z projektu se rázem stala kapela. Příznačné pro ni jsou duety Terezy a Zdeňka, hutné syntetické plochy, ale i občas vystupující kytara. Apollinaire zde pokřtí album pražských nocí a večerů jménem “Nocturne”.

 

Celý večer uvede electrofolkový písničkář Lukas Landa, který je ve fázi dokončování své druhé desky. Z ní premiérově představí první singl.

 

Na závěr svůj set zahrají Drumax a Vidras, rezidenti úspěšného hudebního projektu Beats.PM.

 

Cena 160 Kč v předprodeji / 200 na místě

 

https://www.smsticket.cz/vstupenky/4961-the-prostitutes-apollinaire-lukas-landa

 

http://www.theprostitutes.cz/

 

https://www.facebook.com/apollinaireaudio/