• Datum vydání: 2014
  • Vydavatelství: Alkehol Records

9/10

 

Legenda českého pivního rocku Alkehol je tu s dalším řadovým albem, které se jmenuje R.U.M. Po předchozím CD Do bezvědomí (2012) je zde poznat, že si s ním kapela ve slovenském studiu JVS Records opravdu pohrála a ty 2 roky čekání odměnila hity nabitým albem, které je, jak už je u Alkeholu zvykem, opět nejčastěji o pivu, chlastu, opilcích a tak podobně.

To, že někdo dokáže stále zpívat o tom samém, nemá v hudebním světě obdoby. Tato partička (Ota Hereš, Kuna, Tonda Rauer, Melmus) se tak určitě může zapsat zlatým písmem do knihy rekordů.

14 písní, z toho 13 od dua Hereš-Kuna a jednu věc otextoval i Kuba Ryba, kterého všichni dobře známe z kapely Rybičky 48. A možná právě tuhle pecku považuju za největší hit celého alba. I když nevím, zda song s názvem Svět patří těm co se neposerou je zrovna vhodný na potenciální klip. Uvidíme.

Ale ani úvodní skladba Narozeniny není vůbec špatná. Ono pecek obsahuje R.U.M. opravdu hodně: Jesus chlast, Třináctá komnata, Pramen mládí, S dobrou náladou atd. Až mě to mile překvapilo. Jako by se nám vrátil starý dobrý Alkehol, který na debutu z roku 1992 měl hit za hitem.

Doufám, že Alkeholu i po menší personální změně, kdy kapelu opustil bubeník Martin Melmus a nahradil ho manažer Radek Sladký, nevyschne i nadále jeho pivní studna nápadů. Byla by to fakt škoda. S Alkeholem se totiž pije nejlíp.

 

Petr Zavadilík

Publikováno se svolením redakce helpmusic.cz