Praha 16. ledna (PROTEXT)

Bob Dylan je nejslavnější básník, zpěvák a skladatel – legenda, superstar a svérázný nonkonformní individualista, který málokdy prozrazuje detaily ze svého osobního života.

V novém vydání nyní vychází kniha Dylan: 100 písní a fotografií, unikátní publikace pro sběratele, jež obsahuje i notový záznam nejvýznamnějších skladeb a soukromé postřehy o nich, to vše za doprovodu stovky nepříliš známých fotografií. Mnohé z těchto písní převzali jeho kolegové jako Bono nebo Paul McCartney, kteří zde spolu v doprovodu nezapomenutelných a působivých snímků nabízejí svůj soukromý názor na Dylanův přerod z folkového hrdiny v manšestrové čepici v zatvrzelého elektrického rockera.

Vybrané písně odpovídají všem stádiím Dylanovy osobní a tvůrčí pouti a někdy působí skoro stejně silně na papíře jako při poslechu v Dylanově podání na pódiu nebo z nahrávky.

Dylan: 100 písní a fotografií je oslavou velkého umělce i cennou sběratelskou publikací, která představuje Dylanovo dílo v kontextu jeho života a doby a odhaluje, jaký měl vliv na některé své nejslavnější současníky či následovníky.

Každá ze stovky skladeb v této prestižní sbírce vychází s notovým záznamem, kytarovými akordy a celým textem – rovněž v českém překladu. Výsledkem je velkolepý hudební, vizuální a textový komentář života, hudby a vlivů umělce, jedinečného Boba Dylana.

Nové vydání knihy, která na trhu několik let chyběla, iniciovala společnost NOTIA shodou okolností právě v době, kdy byla Bobu Dylanovi udělena Nobelova cena za literaturu.

Kontakt:

http://www.notia.cz/bobdylan/index.html

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.