Spousta skupin se za novými příležitostmi stěhuje ze všech koutů České republiky, ba dokonce i ze Slovenska, do Prahy. Broumband to vzal za druhý konec a udělal přesný opak, pro čerstvý vzduch si zajel na Moravu a po čtyřech letech se objevil v novém složení v Hulíně.


„Ač se to nezdá, v Hulíně a blízkém okolí to hudebně hodně žije. S klukama, se kterými teď hraji, se známe dost dlouho a částečně jsme spolu hráli, ještě když byli v Praze,“ uvedl Mirek Broum, zakladatel kapely.

 

Skupina se rozhodla jít cestou singlů a hned její první vlaštovka, píseň Rány, sklízí úspěch. Broumband chytá druhý dech a těšit se na něj můžete už na letních festivalech, kde vystoupí v nové sestavě naživo.

Broumband

Kapelní začátky sahají do roku 2003, kdy kapela získala pověst divoké koncertní party a její špinavý projev vychází z tradic tvrdého rock’n’rollu. Kombinace energických vypalovaček s výraznými refrény a stoprocentní koncertní nasazení jsou poznávacími znaky Broumbandu. Broumband vznikl jako pocta americké nezávislé scéně 90. let. Na svém kontě má tři demosnímky (Zapal nás, Poslední bastard v nebi, Kokai’n’roll). V roce 2009 vítězí se svým klipem Poslední bastard v nebi v prvním kole pořadu Výtah na Óčku a v rámci vítězství v T- music účinkuje na festivalu Rock for People. Také vyhrává první kolo hudební soutěže Future Line a vyráží na klubové turné s Jolly Joker & PBU. V březnu 2010 vydává debutové album Sex a jiné pohádky, se kterou vyjíždí na samostatné klubové koncertování. Broumband má za sebou řadu vystoupení, z toho některé například po boku kapel Krucipüsk, Škwor, Hentai Corporation, Znouzectnost, Kurtizány z 25. Avenue, Vypsaná fiXa, Rybičky 48, Jolly Joker & P.B.U. a mnoho dalších. Podzim 2011 strávil po boku skupiny UDG na společném turné po celé republice. Na únor 2012 připadá vydání a velkolepý křest druhé desky Atentáty, poté kapela náhle ukončuje svoji činnost.

 

Informace: Martina Jablanovská, jam-pr@email.cz, 773 022 238