Český Brod si v sobotu 13. května připomněl 580 let od povýšení na královské město králem Zikmundem. Připraven byl zajímavý program jak pro dospělé, tak i pro děti.  Na místním Husově náměstí a v areálu pivovaru, který se rekonstruuje, se nacházela dvě pódia, na nichž se během dne vystřídalo mnoho kapel i zpěváků.

Do areálu pivovaru mohl návštěvník jen s platnou vstupenkou, kterou si mohl zakoupit v předprodeji či na místě. První kapela Znouzectnost zde vystoupila ve čtvrt na tři odpoledne. Mezi jednotlivými kapelami byly pauzy, které vyplnil Live Jukebox, jenž hrál v osvětleném karavanu písničky z nabídky na přání.  Hlavně ve večerních hodinách okolo něj stálo mnoho posluchačů, kteří čekali na vystoupení posledních skupin. Po kapele Znouzectnost, zahrály Legendy se vrací, pak následovali Ivan Mládek & Banjo band, jejichž vtipy o Americe rozesmály snad celý pivovar. Ve večerních hodinách zde zahrál Michal Malátný v doprovodu kolínského Big bandu. Zazněl přitom i hit od skupiny Chinaski – Víno. Nakonec zahrála kapela Medvěd 009 a Telegraf, který letos slaví 40. výročí.

Na Husově náměstí se od dopoledních desíti hodin do večerních devíti vystřídala spousta hudebních skupin. Vrcholem bylo vystoupení kapely Krausberry, která má v Českém Brodě spoustu příznivců.

Kristýna Baštářová
Foto: Václav Šolta