Bubeník Phil Rudd z AC/DC se svojí kapelou Phil Rudd Band konečně přijede do České republiky, aby potěšil své fanoušky na dlouho očekávaných koncertech. Stane se tak poté, co musel minulý rok celé své evropské koncertní turné zrušit kvůli vážné nemoci kytaristy z kapely.  Phil Rudd s kapelou vystoupí celkem na šesti místech po České republice ve dnech 17. až 25. května. Slibuje skvělé pecky v sedmdesáti minutovém vystoupení a jako omluvu za komplikace pro české publikum připraví celou řadu překvapení.


 

Na turné s názvem Back On The Beat zazní skladby z prvního sólového alba Head Job, nové písně a hity kapely AC/DC, jejíž zvuk zcela zásadním způsobem spoluvytvořil. Minulý rok mne velmi zasáhla také ztráta dlouholetého spoluhráče a kamaráda Malcolma Younga z AC/DC, čas je neúprosný. Jsem vděčný za to, že stále mohu hrát a také za to, že náš současný kytarista Geoff se zotavil a můžeme k vám konečně vyjet,” říká slavný bubeník, který celosvětově patří k vůbec nejrespektovanějším mužům s paličkami, k němuž se jako k ikoně hlásí kapely jako třeba Metallica, Rammstein nebo Foo Fighters.

Hostem na většině koncertů bude skupina Blue Rocket, která vznikla před dvaceti lety. Na jednom pódiu se už potkala s desítkami vynikajících českých i zahraničních kapel. Nejvíce si cení hraní s legendárními Nazareth, Live Fire & Ken Hensley (ex-Uriah Heep), Rednex nebo koncertů s kapelou Čechomor. V roce 2016 absolvovala kapela turné se skupinou Kabát.

Speciálním hostem na koncertu v Praze bude kapela Doctor Victor. Česká tříčlenná rocková skupina, která byla oficiální předkapelou na posledním koncertě AC/DC v Praze, minulý rok nahrávala sólové album pro zpěváka Dana McCaffertyho známého z kapely Nazareth a letos se objevila v užším výběru na ceny Eurosong. „Phil Rudd je naším hudebním vzorem, stejně jako jeho domovská kapela AC/DC. Bude nám velikou ctí se s ním setkat a hrát s ním na jednom pódiu,” říká zpěvák Victor.

 

Kompletní rozpis turné:

ČT 17. 5. 2018 TEPLICE / KNAK
PÁ 18. 5. 2018J JABLUNKOV / ROCK CAFÉ SOUTHOCK
ÚT 22. 5. 2018  PLZEŇ / Palác Alfa
ST  23. 5. 2018 ČESKÉ BUDĚJOVICE / KD Vltava
ČT 24. 5. 2018  PRAHA / Lucerna Music Bar
Pá 25. 5. 2018 OLOMOUC / S-Club

 

Vstupenky můžete zakoupit na stránkách rudd.cz, nejlevnejsivstupenky.cz nebo v předprodeji Ticketpro.CZ.

Oficiální Facebook: https://www.facebook.com/RuddCZ/

Oficiální webová stránka: www.rudd.cz

PResscode CZ s.r.o.