V sobotu 13. prosince 2014 navštíví Music bar Lira zajímaví interpreti. Možná se bude otřásat v základech, protože na pódiu klubu to rozpálí heavy metalová skupina SECRETS OF SEPARATION a také brněnská funk’n’grunge’n’metalová kapela SILENT FORMS! Dvojici zajímavých mladých umělců doplní folkový písničkář JAN HLUCHÁŇ  za doprovodu houslisty RADKA GERLY a kytaristy JAKUBA PAVELKY.

IMG_20141207_161140Kapela SECRETS OF SEPARATION je trash – heavy metalová skupina, která se snaží o další obohacení valašské a potažmo české metalové scény svérázným a tvrdým přístupem k těmto stylům. Kapelu založil Zdeňa Zajíček (sólová kytara) s jeho kamarádem Bekym (rytmická kytara). Scházeli se pouze ve dvou v Obecním Domě na Velké Lhotě, kde se snažili o první počiny. Po nějaké době si našli zkušebnu ve Valašském Meziříčí. Na konci března roku 2013 se k nim přidal basák Václav Rychtecký a Bubeník Lukáš Machalský a v dubnu roku 2013 byla první zkouška.
Do svých řad po té přijali v únoru roku 2014 Štěpána Fialu jakožto zpěváka, tedy až po prvních nahrávkách. Proto jsou tyto počiny bez zpěvu. Nyní se jedná o první regulérní koncert.

SF band (4our persons)           SILENT FORMS je brněnská funk’n’grunge’n’metalová kapela. V roce 2012 vzniklo první demo. Vystupovat živě začala v roce 2012 a na podzim roku 2013 nahrála živé 5ti trackové EP s názvem Live in Stará Pekárna. To vyšlo v březnu následujícího roku 2014 vlastním nákladem. Koncem roku 2014 kapela vypustila (youtube) do světa clipy Courting Boast a akustickou verzi skladby Threads. Na podzim 2013 kapela postoupila do semifinále soutěže Skutečná Liga a Acid v ní získal titul Muzikanta roku. Hraje hudbu která je založená na groove, s přesahem do tvrdého spektra i do funky. Skupina se skádá z těchto interpretů Acid (kytara, vokál), Mikke Wormwood (vokál), Lukáš Kůra (basa) a Martin Běhal (bicí).

secretsJAN HLUCHÁŇ je nadějný folkový písničkář  z Valašského Meziříčí. Jeho první kapela se jmenovala „F čaji“, jelikož tehdy vznikla za zdmi zdejší čajovny. Honza je samouk a jeho hudba má prý duši. Písně si skládá i upravuje sám. V roce 2009 se vedle Honzy objevuje houslista Radek Gerla. Na akustickou kytaru zahraje Jakub Pavelka.

 

Proto neváhejte a určitě si nenechte ujít tento vskutku zajímavý hudební počin – Vánoční koncert v Music baru Lira ve Valašském Meziříčí!

FB událost k akci ZDE.

Tak nezapomeňte – v sobotu 13. 12. 2014 večer v Liře!

A5