Pořadatelé festivalu LABEFEST 2018, který se koná v jednom z nejkrásnějších festivalových areálů, na břehu Labe na Smetanově nábřeží v Děčíně, přímo pod děčínským zámkem, 11. až 12. května, dávají šanci mladým talentovaným interpretům a HLEDAJÍ TALENTY LABEFESTU! 

Pořadatelé se rozhodli dát šanci talentované umělkyni, umělci nebo celé kapele, aby si zahráli na velkém pódiu, a to po boku předních českých interpretů. Doplní tak nabitý program festivalu, který již v pátek 11. května odstartují Tomáš Klus a Mig 21. Sobotní program bude patřit Jakubu Děkanovi, Visacímu Zámku, skupinám Wohnout, UDG nebo SUPERGROUP Kamila Střihavky. V letošním ročníku dostanou vybraní jedinci šanci doplnit program obou festivalových dnů.

Kapely, které si chtějí zahrát po boku předních českých interpretů, nechť zašlou své nahrávky a odkaz na videoklip do konce března na e-mail Talent@labefest.cz.

Odborná porota následně vybere dvacet kapel do dvou semifinálových kol, z nichž fanoušci v internetovém hlasování zvolí dva finalisty, kteří vystoupí 11. a 12. května v Děčíně na Labefestu 2018.

O finálním programu festivalu tak mohou rozhodnout samotní návštěvníci!

Mezi odbornou porotu, vybírající první postupující interprety, se zařadí především pořadatelé, hudební producenti festivalu, ale i účinkující z Labefestu 2017 i 2018, např. Rybičky 48, Visací Zámek, Wohnout nebo Pekař.

 

Program – 11. 5. 2018

Tomáš Klus (* 15. května 1986, Třinec) je český písničkář, textař, skladatel, herec a bývalý moderní pětibojař. V zastoupení čtenářů webportálu iDNES.cz byl Klus v roce 2014 zvolen vítězem ankety o tzv. 25 objevů v české kultuře za čtvrtstoletí uplynulé od sametové revoluce. Navazuje na českou písničkářskou tradici a svou tvorbu a interpretaci neomezuje hudebními žánry. Pro jeho tvorbu je typický důraz na text a melodii, spolu s vlivy předchůdců a jeho vlastním výrazem. Ve svých textech se nebrání komentování situace ve společnosti.

Mig 21 je česká popová hudební skupina, jejímiž členy jsou Jiří Macháček (zpěv), Pavel Hrdlička (trubka, klávesy), Jan Hladík (bicí), Tomáš Polák (kytara) a Adam Stivín (baskytara). Vznikla roku 1998 a svou první desku nazvanou Snadné je žít vydala po třech letech (2001). Postupně jí vyšlo ještě dalších pět alb na CD a dvě na DVD. Během roku 2008 se uskutečnil společný koncert kapely se smyčcovým a dechovým souborem Lelek Orchestra. Vystoupení skupiny se nekonají jen v České republice, ale i v zahraničí. Při svých koncertech se kapela zaměřuje i na jejich scénografické ztvárnění. Vedle veřejného vystupování nahráli Mig 21 též píseň k filmu Muži v naději.

Program – 12. 5. 2018

 

Jakub Děkan je liberecký rapper a zpěvák, který se před svou sólovou dráhou představil především s kapelou ATMO Music. Je jeden z nejobsazovanějších hostujících zpěváků, takže jste ho mohli vidět po boku Pokáče, Pekaře, Sabiny Křovákové, kapel Rybičky 48, UDG a mnoha dalších.

Visací Zámek je legendární punková kapela a vládce punkového království. Visáči přijedou zkontrolovat své poddané do Děčína. Kapela je na vrcholu svého působení, a ačkoli právě oslavila 35 let existence, je i na vrcholu svých sil.

Wohnout je pražská skejtová kapela, která už dávno překročila škatulku svého žánru a stala se jednou z nejoblíbenějších festivalových skupin u nás. Kytarista a zpěvák Honza Homola se navíc zapojuje do řady charitativních projektů. Posledním jeho počinem bylo získání prostředků na zakoupení dýchacího přístroje pro nemocnici v Keni.

 

Kamil Střihavka a Supergroup

Jak název kapely napovídá, Kamil Střihavka přijede do Děčína obklopen těmi nejlepšími muzikanty, které česká kotlina nabízí. Složení Supergroup si v roce 2012 odhlasovali sami fanoušci a čtenáři časopisu ROCK&POP. Diváky čeká Kamil Střihavka, excelentní zpěvák, nejlepší bubeník všech dob Miloš Meier, legendární kytarista Michal Pavlíček a Roman Dragoun na jednom pódiu.

 

UDG jsou v Děčíně téměř domácí kapelou, neboť jsou z Ústí nad Labem. Jejich skvělou show zná už celá republika. Bubeník v sukni plující po rukou fanoušků, nafukovací člun nesoucí se davem, pojízdný ponton s bubny v kotli návštěvníků nebo jen možnost si s kapelou veřejně zazpívat. I to jsou kousky, které na koncertech UDG můžete zažít. Co si skupina připravila na sezonu 201
budete moci jako jedni z prvních vidět právě na Labefestu.

 

Vstupenky lze zakoupit v předprodejních sítích vstupenkadecin.cz a Ticketstream.cz.

Více informací najdete na: www.labefest.cz, www.slavnostidecin.cz nebo jam-pr@email.cz, 773 022 238.