Možností slyšet dosud nevydané písně známých umělců je málo. Aneta Langerová se ale rozhodla svým fanouškům dopřát tu možnost a vyráží na speciální prosincové turné NAHRÁVÁME! Vybrala si pouze 11 zastávek, mezi které patří i M-klub ve Valašském Meziříčí. Koncert se zde uskuteční v pátek 14. prosince od osmé hodiny večerní.

Název turné NAHRÁVÁME! je sice trochu zavádějící, protože samotné koncerty se nahrávat nebudou, ale Aneta Langerová na nich představí zbrusu nové písně, plné poetických příběhů v jednoduché syrové podobě. Posluchači tak budou mít možnost zhodnotit dosud nenahrané skladby a prožít společně s Anetou noční pořizování demonahrávek. Podoba jednotlivých nahrávek se v průběhu turné může ještě pozměnit. Sama Aneta prozradila: „Výjimečnost turné je v tom, že lidé poprvé uslyší úplně nové písně, které nejsou zatím nikde nahrané. Odezva publika bude velmi bezprostřední, což je pro mě velká výzva. Vždy, když někomu zazpívám a zahraju novou písničku, jeho reakce mi někdy dají impuls k dalšímu rozvinutí hudebního nebo textového tématu. Nemusí ani říkat nic konkrétního, stačí, když se třeba usměje, nebo se zamračí, hned mě napadají další slova, melodie. Tímto procesem jsem již prošla, takže písně mají svou formu a obsah, ale je dost možné, že právě po skončení turné je budeme ještě upravovat. Posluchači je tedy v současné podobě uslyší třeba právě jen na těchto prosincových koncertech.“

Pro turné si Aneta vybrala menší kluby s komorní atmosférou, kde bude k návštěvníkům co nejblíže. Těšit se však můžeme i na písně z předchozích alb, které Aneta také zahraje. „Starší písně samozřejmě zazní, jsou to pilíře, na kterých koncert může samostatně stát, ale nové skladby jsou tím hlavním důvodem, proč vyjíždíme na turné. Je to první krok k nahrání nového alba, držte nám palce“ dodává Aneta Langerová.

Na koncertech budou Anetu Langerovou doprovázet Jakub Zitko na piano a kytaru, Jakub Vejnar na basovou kytaru a Adam Koller na bicí. „Chystáme se zároveň používat různé jiné nástroje, harmoniku, chapman stick, sundrum, melodika apod. Chvílemi budeme asi improvizovat, chvílemi se držet připravených aranží. Je to takové kreativní turné, což může být zajímavé i pro publikum. Dáme lidem nahlédnout do kuchyně, jakoby naslouchali za dveřmi nahrávacího studia,“ prozradila ještě Aneta.

Nezbývá, než se těšit jaké nové skladby Aneta Langerová připravuje. Vstupenky je možno v předprodeji zakoupit v Informačním centru ve Valašském Meziříčí nebo online na stránkách mklub.kzvalmez.cz.

(smo)